Легенде истичу: Професор и чика Ранко заслужују и више!

Тренери и бивши репрезентативци рекли су да су задовољни одлуком да две београдске хале добију имена по легендама Александру Николићу и Ранку Жеравици.

Кошарка 27.02.2016 | 15:40
Легенде истичу: Професор и чика Ранко заслужују и више!

Спортско рекреативни центар 'Ташмајдан' је на иницијативу тренера Божидара Маљковића одлучио да хала Пионир добије име по кошаркашком великану професору Александру Николићу и од среде то је њен нови назив, док је раније одлучено да се хала Спортова на Новом Београду назове по легендарном тренеру Ранку Жеравици.

"Ја сам један од поборника те идеје, а наш фронтмен био је фантастични Божидар Маљковић који се 15 година борио за то. Сви смо ми помало деца тих великана и осећамо се помало сирочићима кад одлазе. Јако сам задовољан што су две хале добиле име по Жеравици и професору Николићу. То је најмање што се за њих може учинити с обзиром на то колико су урадили и то не само за наше кошаркаше, него уопште за овај простор који је на политичком и медјународном плану много постигао преко добрих резултата кошарке", рекао је бивши селектор Југославије Богдан Тањевић.

Бивши тренер Босне додао је да је сентиментално везан за Николића и Жеравицу.

"Под Жеравицом сам почео да играм за јуниорску репрезентацију 1963. године, а после тога и за А тим, док сам Николићу био помоћник. Када је престао да ради долазио је код мене да се дружимо", додао је црногорски тренер.

Тренер Фенербахчеа Жељко Обрадовић рекао је да су две кошаркашке легенде заслужиле да две велике хале добију име по њима и да за такве наредне акције треба да постоје критеријуми.

"Изузетно сам срећан и задовољан што су две легенде кошарке, два човека који су заслужили, добили то признање. После Жеравице и професор је добио ту част, они то апсолутно заслужују и драго ми је, али за такве ствари у будућности треба да постоје критеријуми", рекао је Обрадовић.

Бивши репрезентативац Дражен Далипагић похвалио је одлуку, али је рекао да су Николић и Жеравица заслужили више од тога.

"Драго ми је што су добили оно што су заслужили, а заслужују много више од тога. То је ситна ствар за оно шта су урадили за југословенску кошарку и не само за кошарку него и за нас играче који смо нешто направили у животу. Међутим, ја мислим да би се Николић преврнуо у гробу због овога јер никада није волео помпу, занимао га је само рад. Драго ми је што им је указана част, али ја не бих волео да се моје име користи у те сврхе", рекао је Далипагић.

Бивши југословенски репрезентативац и легенда Партизана Драган Кићановић рекао је да је задовољан.

"То је права ствар. Задовољан сам и срећан јер су Николић и Жеравица кошаркашке величине. Они су то заслужили", рекао је Кићановић.

Коментари / 0

Оставите коментар