Повлаче женске улошке "органик" због трагова пестицида

Више од 3.000 кутија женских хигијенских уложака марке "органик" повучено је са полица продавница у Француској и Канади, након што је утврђено да садрже мање количине пестицида, саопштио је данас италијански произвођач женских хигијенских производа Корман.

Здравље 25.02.2016 | 09:02
Повлаче женске улошке "органик" због трагова пестицида

Из те компаније су саопштили да су спровели сопствену анализу, након што је један француски потрошачки магазин објавио да је у памучним улошцима марке "органик" утврђено присуство глифосата, активног састојка хербицида "раундапа" ког производи америчка компанија Монсанто, преноси агенција Франс прес.

У извештају објављеном јуче, француски магазин "60 Миљон Де Конзоматур" је написао да је у пет од једанаест анализираних женских хигијенских производа детектован глифосат, укључујући тампоне и улошке.

Италијанска компанија Корман је саопштила да је наложила спољну анализу којом су потврђени "преостали трагови глифосата на улошцима", због чега је донела одлуку да из предострожности повуче из продаје 3.100 кутија.

"Иако је реч о малој количини, око 25 нанограма по граму, ови трагови не би требало да буду присутни у органском памуку", наводи се у саопштењу Кормана, и додаје да ће спровести истрагу медју својим добављачима, углавном у САД и Индији.

"Не мислимо да је опасно. То је само мера из предострожности, јер наш приоритет је безбедност и здравље наших потрошача", изјавила је портпаролка Кормана за Франс прес.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар