Кинези послали авионе на спорно острво

"Кинески борбени авиони "шењанг Ј-11" и "сијан ЈХ-7" лете изнад Вуди острва, једног од оних око кога се спори више азијских држава, у Јужном кинеском мору", тврде амерички званичници.

Свијет 24.02.2016 | 21:30
Кинези послали авионе на спорно острво

Прошле недеље Кина је потврдила да је поставила на истом острву ракете земља-ваздух домета од око 200 километара, истичући да је то њено суверено право.

Неколико дана касније вашингтонски Центар за стратешке и међународне студије објавио је сателитске снимке, тврдећи да Пекинг инсталира радарски систем високе фреквенције на архипелагу Спратлис, ширећи способност надзора кретања у Јужном кинеском мору.

Треба додати да је амерички државни секретар Џон Кери требало да се састане са кинеским шефом дипломатије Јиа Вангом, али је тај састанак напрасно отказан и још није познато која га је страна отказала

Извор: Вечерње НОВОСТИ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

оо7

24.02.2016 20:33

Досадило Кини да је надлећу шпијунски САД авиони.Нека бар неко покаже"зубе".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није вазно...

24.02.2016 20:52

Појединци Срби , Црногорци, Босњаци И Хрвати ,...никако да схвате да Америка (НАТО) ,вец одавно изгубила позицију - најаце силе свијета .Копрцају се у новонасталим ситуацијама ,хвала Богу (Русији И Кини ) да постоје...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

24.02.2016 22:06

Колико ја вечерас видјех састали су се. Ванг је конференцији за новинаре хладно одбрусио Керију да Кина има право на острва и да је вријеме да НАТО престане са провокацијама.Изгледа да су Кинези инсталисали све што терба. Амери никако неће да признају да се већ сада скоро ништа не питају. Знао сам да ће им пораз тешко пасти, али оволико ни у сну се нисам надао. Ипак свјесни су они који је однос снага па се полак повлаче да неби доживјели неки јавни пораз.

ОДГОВОРИТЕ