Видео: Странци хрле у Београд, на дерби!

Партизан и Црвена звезда имаће велики број присталица из иностранства у суботу на дербију. Долазе и неопредељени које је на утакмицу привукла знатижеља да присуствују највећем европском градском дербију. На "вечити" из Аустралије.

Фудбал 25.02.2016 | 22:00
Видео: Странци хрле у Београд, на дерби!

Још мало остало је до 150. "вечитог" дербија...

"Последњи 'дивљи' дерби Европе", како је неко назвао дуел Партизана и Црвене звезде, све више привлачи пажњу људи широм Европе. Фудбал је због лошег квалитета у другом плану, али је атмосфера на трибинама, било на стадиону "Рајко Митић" или у Хумској, посебан доживљај и магнет за навијаче да дођу у Београд и присуствују једниственим сценама светковине српског фудбала.

Из године у годину број странаца на дербијима је све већи. Из Партизана потврђено да ће број навијача из иностранства, који по имену и презимену немају везе са Србијом, у суботу бити рекордан.

Црно-белима се протеклих недеља јавио велики број навијача из Европе и света са молбом да им се обезбеди вредно парче папира за највећи европски дерби. Уз староседеоце на "вечитим" дербијима, навијаче ПАОК-а, московског и софијског ЦСКА, Партизан ће у 150. окршају са Црвеном звездом бодрити присталице из Енглеске, Немачке, Словачке, Мађарске, Румуније, Италије, Шведске, Норвешке, Португалије, Летоније, Израела...

Молба за улазницом стигла је чак из Аустралије.

Занимљиво да је фан црно-белих из Португалије желео да му се обезбеди карта и за меч са Вождовцем, који црно-бели играју 12. марта у Хумској. Навијачу из Енглеске, после покушаја да резервише улазнице за дерби у октобру и новембру, било је тешко објаснити да тачан датум и сатница меча нису били познати ни у јануару. Коначно, успео је да обезбеди карту.

Најављен број скаута на дербију је уобичајен, али је нешто већи број високорангираних представника европских клубова. У ложама Партизановог стадиона током 150. "вечитог" дербија боравиће људи из Манчестер ситија, Волфзбурга, Ајнтрахта, Осасуне, Андерлехта... Такође, на адресу актуелног српског шампиона стигао је и велики број захтева за акредитације од страних медија.

Капацитет стадиона Партизана, на инсистирање МУП-а Србије, додатно је у среду смањен на око 25.000. Судећи према продаји улазница, требало би да буде попуњен. До данас је продато око 15.000 карата и нема сумње да ће преостали контингент планути до почетка меча (субота, 17 сати).

Коментари / 0

Оставите коментар