Србија: Највиши степен приправности војске

Све полицијске службе и службе безбеднсоти у стању су приправности поводом мигранстне кризе, изјавио је данас министар правде Никола селаковић након седнице Биро за координацију служби безбедности, чиме су потврђена и сазнања "Блица" о томе.

Србија 24.02.2016 | 22:53
Србија: Највиши степен приправности војске

Он је додао и да ће Биро предложити председнику државе да сазове седницу Савета за националну безбедност на којој ће се расправљати о све већем усложњавању безбедносне ситуације у региону.

Пуна приправност служби, како је навео, подразумева и Војску Србије, "која ће бити укључена у складу са важећим законодавством и о томе ће одлучивати Савет за националну безбедност и председник Републике".

Селаковић је нагласио и да су све службе безбедности дужне да штите границе Србије са свим државама са којима се граничи.

Он је навео да Србија бележи све већи прилив економских миграната који су и агресивнији, али да ће наша држава наставити да исказује своје поштовање према сваком мигранту, посебно према онима који долазе из ратом захваћених подручја.

Селаковић је рекао да Србија неће подизати ограде и зидове.

"Србија остаје посвећена досадашњој мигранској политици, али ће на првом месту штити себе и своје интересе", рекао је Селаковић.

Подсетимо, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић истакао је данас у Бечу да забрињава чињеница да ни годину дана од почетка мигрантске кризе Европа нема јединствен, принципијелан и свеобухватни приступ овом проблему, те оценио да ће криза по свему судећи потрајати, а да тренутна решења нису дугорочна.

Он је, на конференцији министара унутрашњих и спољних послова западног Балкана одржаној на иницијативу Аустрије, констатовао да је на жалост требало годину дана да се додје до првих заједничких решења о регистрацији миграната дуж западнобалканске руте.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић заложио се данас у Бечу за јединствен став ЕУ у решавању избегличке кризе и оценио да је "једино одрживо решење да се мигранти и избеглице задрже што ближе њиховој земљи порекла".

"На тај начин би се растеретила и Грчка, која трпи заиста енорман притисак, али и омогућило њихово брже враћање и ангажовање на обнови, кад додје до прекида ратних дејстава", рекао је Дачић на конференцији "Заједничко управљање миграцијама" на којој су се окупили министри спољних и унутрашњих послова земаља дуж балканске избегличке руте али и Албаније, БиХ, Бугарске, Црне Горе и Космета.

Извор: Блиц

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

x.x.

24.02.2016 13:48

Прољеце стизе,народ незадовољан,бице сваста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

биби

24.02.2016 14:06

Ово има везе са мигрантима али јос висе са сиптарима. Они свако прољеце спремају несто....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косовар

24.02.2016 15:43

Било би до добро да Сиптарима показемо ко је тата сада када висе немају слабу Русију.Треба српску тробојку окацити у стари српски град Призрен,доста су оргијали по Косову на основу сверца хероина и проститутки.

Name

ос

24.02.2016 16:28

Не спремају Сиптари али Таци сигурно. И око њега се стезе обруц. То је трговати органима заробљеника исто сто и трговати бијелим луком.

Name

Цвјет

24.02.2016 16:37

Казем ја усо мајмун у тенак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

24.02.2016 17:20

Зна ли неко колико људи је затразило азил у Македонији,Србији,Хрватској...мислим да није ни двије стотине.Какве су то дрзаве кад људи који бјезе од рата неце да остатану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

24.02.2016 17:21

Највиси степен. У мене је сваке године на јесен око 42 степена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Супер Марио

24.02.2016 17:29

Косовар.окацит цес ти к...ц у Призрен. Ако си тако храбар изволи изгледа да не знас ко су Сиптари. Боље ти сједи за компјутером и писи коментаре то је сигурније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

24.02.2016 18:48

А ко су то сипци каринооо!?

Name

биби

24.02.2016 21:24

Зна се ко су сиптари. Показали су на Косарама кад их је на хиљаде кренуло уз помоц Нато авијације и нису нас стотињак помјерили ни метра.

Name

Косовар

24.02.2016 21:56

Највеце кукавице увјек били и остали!Полако само Сиптар,долази вријеме за наплату!Срби су се вјецито кроз историју врацали попут Феникса,таман кад помислис да смо готови увјек испливамо јос јаци!Као ноцна мора смо!

Name

србин до коске

25.02.2016 05:31

Која војска јбт. Па ми срби немамо висе војску. Само неки тузни остатак од војске...

ОДГОВОРИТЕ