Ништа од брања јабука на Новом Зеланду

Посао брања јабука на Новом Зеланду за дневницу од чак 160 евра заинтересовао је многе од нас, који би на другом крају света зарадили новац, а уз то и мало пропутовали.

Свијет 23.02.2016 | 16:40
Ништа од брања јабука на Новом Зеланду

Нажалост, Нови Зеланд не пружа ту могућност за грађане БиХ, пише данас "Курир".

"Много људи из Србије, БиХ и Црне Горе су се пријавили за радну визу Новог Зеланда као берачи воћа. Нажалост, становници ових земаља немају право да се пријаве. Жао нам је. Само људи из Хрватске, између 18 и 30 година могу да се пријаве, али је број виза ограничен на 100 годишње. Срећно", наведено је у одговору компаније Пропикер (ПроПицкер), која организује сезонске бераче воћа и поврћа у Аустралији, Канади и Новом Зеланду.

Ова најизолованија држава пружа могућност за грађана 42 државе света, али не и за нас. Од земаља из окружења, осим Хрватске, на листи се налазе и Мађарска и Словенија.

Посао берача воћа и поврћа врло је популаран у свету, нарочито међу младима, који на тај начин путују у далеке земље.

Постоји више начина зараде, док неке компаније нуде бесплатан смештај и храну, али без зараде, већ само могућност надокнаде у виду џепарца, па су овакве понуде углавном примамљиве млађим генерацијама.

(Мондо.рс)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

А у

23.02.2016 16:47

У Аустралију додјите ту це те дневницу добити лако,камиондзије багеристи кранисти електрицари водоинсталатери а рударе тразе највисе,овде сам вец треца година на радној визи информисите се на интернету,,радио сам у руднику вањски коп у Квинсланду са поцетном дневницом од 389 долара.Посла има.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борис

23.02.2016 17:24

Ста треба за визу

Name

Васо

23.02.2016 18:11

Колико је сигурно то сто се процита на интернету? Да ли има компанија које гарантују посао и остало. Хвала

Name

Рале

24.02.2016 01:11

За визу гледати преко имми.гов.ау А за посао погледајте на Аустралиамининг.цом.ау Или одите на гоогле и пробајте преко њега изаце вам листа. Само несмјете бити казњавани ту код нас.

Name

зеро

23.02.2016 21:22

Среца наса, не бих брао јабуке ни 15 минута за те паре. А теско да и у Хрватској ухвате 100 будала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

13.04.2016 19:13

ЉУДИ МОЈИ, БИО САМ ВЕЋ ТАМО 6 МЈЕСЕЦИ 2013 ГОДИНЕ НА ТУРИСТИЧКОЈ ВИЗИ (ГОЛД ЦОАСТ, QЛД). НЕМА КРУХА ТАМО, ПАЗИТЕ ШТО ВАМ ГОВОРИ ВИШИ МЕДИЦИНСКИ ТЕХНИЧАР КОЈИ ЈЕ ТАМО ЗАРАЂИВАО НА ЦРНО РАДЕЋИ У ТАЛИЈАНСКОМ РЕСТОРАНУ КАО ПЕРАЧ СУЂА. НИТКО ВАМ НЕЋЕ ПОМОЋИ ИЛИ УПУТИТИ, ПОСЕБИЦЕ НЕ ЛОКАЛНИ АУСТРАЛСКИ СРБИ ИЛИ ХРВАТИ(ТЕШКИ МУЉАТОРИ И СЕРАТОРИ, ВЈЕРУЈТЕ МИ НА РИЈЕЧ). ДАЈУ ВАМ ОВАКО БЕЗВЕЗНЕ ИНТЕНЕТ АДРЕСЕ КАО ДА ЋЕ ВАМ СПАСИТИ ЖИВОТ ИЛИ ТАКО НЕШТО. ЦИЈЕЛИ СИТУАЦИЈА ОКО ДОБИВАЊА ВИЗЕ ЈЕ МНОГО КОМПЛИЦИРАНА И СКУПА ИЗ ВАШЕ ПЕРСПЕКТИВЕ, А И У АУСТРАЛИЈИ И НОВОМ ЗЕЛАНДУ ЈЕ ТРЕНУТАЧНО ВЕЛИКА НЕЗАПОСЛЕНОСТ, НАЈВЕЋА У ПРОТЕКЛИХ 20 ГОДИНА. КАЖЕМ ВАМ ИСКРЕНО ОД СРЦА БЕЗ ИКАКВОГ МУЉАЊА. АКО ВЕЋ ПЛАНИРАТЕ ВАН, НАЈБОЉЕ ВАМ БИХ САВЈЕТОВАО ЕУРОПУ, ИПАК ЈЕ ТО НАМА БЛИЖЕ И ЈЕФТИНИЈЕ. НАКОН ПОВРАТКА КУЋИ САМ ДОБИО ПОСАО У БОЛНИЦИ У ВУКОВАРУ ТАКО ДА СЕ САД НЕ ЗАЛИМ, АЛИ АКО БУДЕ ТРЕБАЛО И ЈА ЋУ ТРБУХОМ ЗА КРУХОМ У ЕУРОПУ.

ОДГОВОРИТЕ