Авион са тијелима Срба полетио из Триполија

Очекује се да авион са посмртним остацима Слађане Станковић и Јовице Степића преко Истанбула стигне у Београд редовном авио-линијом Ер Србије око 18 часова.

Србија 23.02.2016 | 14:06
Авион са тијелима Срба полетио из Триполија

"Уколико посмртни остаци српских службеника, које из Либије до Турске треба да превезе авио компанија са Малте, буду допремљени до поласка нашег авиона из Истанбула, очекујемо да би стигли у Београд летом у 17.10. Малтешки авион полетео је око 12 часова за Турску са аеродрома у Триполију", изјавио је за Курир шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Како је Дачић раније изјавио, тек ноћас смо добили дозволу да ангажујемо авион који ће тела пренети до Истанбула, одакле ће редовном линијом за Београд бити допремљена у Србију. Дачић је истакао и да су за смрт Слађане и Јовице криви они који су их отели и убили.

Да подсетимо, и Вељко Одаловић, генерални секретар у Министарству спољних послова Србије, потврдио је јуче да су посмртни остаци службеника Амбасаде Србије у Либији и даље на аеродрому у Триполију пошто још не може да се обезбеди авион којим би они били пребачени у Београд.

Слађана Станковић и Јовица Степић погинули су у петак ујутру у америчком бомбардовању упоришта Исламске државе у граду Сабрата у Либији. Двоје српских дипломата отето је из колоне возила у којој је био амбасадор Србије Оливер Потежица.

Извор: Курир

Коментари / 0

Оставите коментар