Мушкарци, све вријеме купујете погрешне ципеле

Жене ће готово увек изглед ставити пре удобности, када је о одевању реч. Мушкарци су другачији по питању и управо је зато зачуђујуће колико мушкараца прави исту грешку када купују ципеле.

Занимљивости 23.02.2016 | 15:10
Мушкарци, све вријеме купујете погрешне ципеле

Многи мушкарци и не схватају да купују погрешну величину ципела. Док се концентришу на дужину, не размишљају о ширини стопала. Оно што је невероватно је да ту грешку прави чак 75-80 одсто мушкараца, тврди Рајан Стоу, трговац ципелама, пише Бусинесс Инсидер, а преноси хрватски портал Еxпресс.

Обично носе превелике ципеле. То је прва ствар коју уочимо – наводи Стоу и скреће пажњу да већина мушкараца једноставно не обраћа пажњу на ширину кад траже нове ципеле. Зато Стоу помаже мушкарцима да купе праве ципеле, тако што мери дужину од ножног палца до пете, па од најширег дела стопала до пете.

Код већине мушкараца се ради се о две различите мере. Нису сва стопала једнако пропорционална, а и битан је волумен. Свака особа једноставно мора да нађе ципелу кој ће да јој буде најпријатнија – поручује Стоу.

Произвођачи још не производе исте ципеле у различитим ширинама, па они мушкарци који немају симетрична стопала, заврше са обућом која им је предугачка или преширока.

Извор: Телеграф.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БЕСПОСЛЕН ПОП...

23.02.2016 14:52

А, јесу ли ови вајни ''стручњаци за ципеле'' случајно чули за израз ''разгазиће се''?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оклен ја???

25.02.2016 16:04

Ја јок. Ал чуо сам за разгаћити ће се :-)))