Шешељ: Николић је најслабија карика власти

Најслабија карика у ланцу напредњачке власти је Томислав Николић и да би се та власт руинирала њега највише треба нападати, каже лидер СРС Војислав Шешељ.

Босна и Херцеговина 23.02.2016 | 07:09
Шешељ: Николић је најслабија карика власти

"Највише њега нападам, он се намјестио неким стварима које код (Александра) Вучића још не можете наћи - расипа се богатством, зида куће и станове, цркву-маузолеј на Опленцу, пљачка новац из фондације Драгице Николић", рекао је Шешељ за Н1 и поновио оптужбе да предсједник Србије има лажну факултетску диплому.

Он каже да није истина да је благ према Александру Вучићу и да се то види на свим његовим конференцијама од када се вратио из Хага, али да тај утисак може да почива на реалним чињеницама.

"Општи политички интерес је да, док Вучић одолева притисцима споља да уведе санкције Русији, мој однос према њему буде нешто блажи, него у случају да он те санкције уведе. Тада више не би било обзира", рекао је Шешељ.

Лидер радикала је навео да премијера Вучића непрекидно напада због политике према ЕУ и провоцира да изађе на телевизијски дуел.

"Томислав Николић и Александар Вучић били су моји најближи сарадници, замјерам им што су издали идеологију Српске радикалне странке, промијенили је преко ноћи за 180 степени, али није ми жао ниједног дана проведеног у Хагу - ја сам то желио", рекао је Шешељ.

Говорећи о Београду на води, предсједник СРС је рекао да то, као идеалистички пројекат, може да представља у јавности нешто о чему ће људи разговарати и трудити се да постигну, а да ли би га прихватио, зависи од онога ко би у тај пројекат инвестирао.

"Ако ће се све свести на то да само наша држава инвестира у пројекат, онда је то је погрешно. Ако се могу заиста наћи странци да инвестирају, онда би то био добар, оправдан пројекат, али ја те странце не видим на видику", рекао је Шешељ.

Он је навео да би прихватио да формира власт само са оним странкама које су против уласка Србије у ЕУ и које су за интеграцију са Русијом и оценио да је мало таквих у садашњем саставу парламента, али и изван њега.

„Али да правимо коалицију са онима који су гори од Вучића и напредњака, то никада нећемо урадити. Не мислите ваљда да бисмо правили коалиције са Борисом Тадићем, са Чедомиром Јовановићем, са Ненадом Чанком. На локалу је све другачије, ту се не води национална политика и полази се од интереса грађана", каже Шешељ.

Шешељ је рекао да су, кад се вратио из Хага, СРС-у давали шест одсто, и сада исто толико дају, "послије свих ових активности које смо имали за годину и четири мјесеца".

"Ја очекујем да ћемо имати веома добре резултате, убијеђен сам да ћемо имати више од 20 одсто. Али ми желимо да одмах освојимо власт", рекао је лидер радикала и додао:

"Мало је реално да узмемо сву власт баш на овим изборима, наши су сљедећи".

Шешељ је поновио да нема никакав контакт с Вучићем.

Како каже, сигурно добровољно неће отићи, а "није ни позван он, већ влада Србије".

"Они су ме избацили из Трибунала. Нећу да се враћам", рекао је Шешељ.

Он наглашава да је право на суђење у разумном року његов кључни аргумент и због чега мисли да ни "овај режим по уставу и закону" не може да га врати.

"Постоје међународне конвенције изван сваког устава и сваког закона. У Европи је то европска Конвенција о људским правима, која гарантује многа људска права, а међу њима и право на суђење у разумном року. Свако живи мора признати да је у мом случају, тај разумни рок одавно, одавно истекао. И не може сад режим да ме испоручује Хагу, а већ ми је флагрантно прекршено то право. Режиму је важније да штити моје право на правично суђење и суђење у разумном року, него евентуална међународна обавеза према Хашком трибуналу да ме испоруче", рекао је Шешељ.

Он каже и да његови сарадници Петар Јојић, Вјерица Радета и Јово Остојић, оптужени да су утицали на свједоке у његовом случају, чије изручење такође Трибунал тражи, неће хтјети добровољно да иду у Хаг.

"Врло је могуће да гледате сцене како ме носе из моје куће у Батајници на београдски аеродром", рекао је Шешељ.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Тамо Далеко Бреее

23.02.2016 06:48

Ма лепо сте се ви договорили па јадни народ бре фарбате и онако сте ви исти!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

23.02.2016 07:32

Ако ти казес да је Николиц најслабија карика онда си ти лупадзија и Додиков гласноговорник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

23.02.2016 08:07

Док је таквих као ти увијек це владати неки "Додик" или "Николиц" . Нема ту велике разлике .

Name

Питање

23.02.2016 09:19

А јеси ли ти сам одлучио да заступаш руске интересе у Србији или су то они тражили од тебе? И знају ли они да ти то чиниш или сам доносиш одлуке о томе шта су интереси Русије?

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

23.02.2016 09:23

Војо разоцарао со!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадикалНО

23.02.2016 09:36

Војо не с**и. И врапцима је јасно да си са Вучићем у дилу и да заједно радите против Николића. Кад си тилики патриота зашто се ниси огласио кад су Вучић и његова пропаст од Владе Србије донијели закон о сарадњи са НАТО пактом... Можда је ипак боље да ниси долазио из Хага.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мали али велики

23.02.2016 14:49

Занимљиво да не зелис у Еу а позивас се на европску конвенцију о људским правима...Јако занимљиво....

ОДГОВОРИТЕ