Видео: Тинејџери воде напад Партизана!

После Душана Влаховића, Паризан промовисао још једног младог нападача - Ђорђа Јовановића. "Чувајте ми овог малог, он је из мог краја, он је машина", рекао Вулићевић на припремама за Јовановића.

Фудбал 23.02.2016 | 11:20
Видео: Тинејџери воде напад Партизана!

Да је Партизан озбиљан у намери да битно подмлади играчки кадар и да препусти тинејџерима глвну сцену показује још једна промоција у Хумској.

Ђорђе Јовановић, момак који има 17 година (рођен је 15. фебруара 1999. године), представљен је као нападач-разарач и који би, у будућности, заједно са 16-годишњим Душаном Влаховићем требало да представља нови убојити нападчки двојац Партизана.

"Ми заиста правимо велики заокрет у реконструкцији играчког кадра и размишљању. Са великим задовољством представљам прави бисер Партизана и будућност клуба. Искрено сам убеђен да ћемо присуствовати стварању убојитог нападачког тандема Јовановић - Влаховић", рекао је спортски директор Ивица Илиев на промоцији уприличеној само за ТВ Партизан, не и за новинаре других београдских медија.

Јовановић је летос потписао професионални уговор, а до сада је играо за млађе категорије Партизана. Дошао је у Партизан у својој деветој години, а приметио га је - а ко други него Душан Трбојевић, популарни "чика Трба".

"Чика Трба ме је видео на турниру у Гучи и одмах ме је препоручио тенерима у омладинској школи. У почетку сам одлазио сам само на утакмице, а тренирао у Лепосавићу", каже Јовановић.

Изабрао је дрес са бројем 99.

"Ово ми је испуњење једног дела дечачког сна - да имам дрес Партизана са мојим именом на леђима и да сам у првом тиму", каже овај младић, који је број 99 изабрао јер је то годиште.

Илиев се надовезао на његове речи:

"Тај број 99, да се мало нашалим - даваће голове за две деветке".

Илиев, који је такође био нападач током играчке каријере, овако је описао Ђорђа Јовановића:

"Дечко има невероватну убојитост, то је показао на припремама, а наставио на репрезентативним утакмицама кад се вратио са припрема. Игра са обе ноге, има изузетну скочност, брзину, окретност, опседнут је голом и показује све карактеристике врхунских нападача".

С обзиром на то да је из Лепосавића има "посебну заштиту" у тиму. Одатле је и Мирослав Вулићевић.

"Кад сам дошао на припреме рекао је саиграчима: 'Ово је машина, пазите сви на њега и чувајте ми га'", испричао је Јовановић.

Илиев је искористио прилику да још једном замоли навијаче Партизана за стрпљење.

"Свесни смо снаге наше омладинске школе и знамо какав све потенцијал из ње све излази, а ове момке треба истрпети, издржати њихово сазревање и сигуран сам да ће неки од њих, можда већ од лета, били носиоци игре. Имамо велику будућност".

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ЈОВАНОВИЋА...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

РАЗОЧАРАНИ ГРОБАР

23.02.2016 11:21

Само да не ''налете'' на ОФК.

ОДГОВОРИТЕ