Пао вођа кријумчара оружја из БиХ

Данска Национална полиција у сарадњи са шведском, бх. и њемачком полицијом открила је мрежу кријумчара оружја, а међу ухапшенима је и наводни вођа овог ланца, бх. држављанин, преносе дански медији.

Свијет 22.02.2016 | 19:14
Пао вођа кријумчара оружја из БиХ

У вези са овим случајем, извршена су хапшења у Данској, Њемачкој и БиХ.

Наводни вођа овог ланца, бх. држављанин, ухапшен је у Њемачкој, а код њега је пронађена већа количина наоружања.

Наиме, све је почело 27. јула прошле године хапшењем кријумчара поријеклом из БиХ, а код којег је пронађено 10 ручних граната и 14 комада ватреног наоружања. Полиција је тада контактисала полицијске снаге неколико земаља, а све са циљем разбијања мреже кријумчара.

Кријумчар поријеклом из БиХ се од хапшења налази у затвору, а у међувремену је покренута међународна сарадња са полицијама Шведске, БиХ и Њемачке, која је довела до разбијања ове међународне мреже кријумчара: "Кроз добру сарадњу успјели смо да откријемо међународну мрежу кријумчара, која је криминалне организоване групе са сјевера Европе снабдијевала оружјем. Крајње дестинације овог наоружања су биле Холандија, Њемачка, Данска и Шведска", изјавио је Ким Кливер, полицијски инспектор.

Кријумчар из БиХ који је љетос ухапшен у Данској треба 25. фебруара да се појави на суду. Он је, између осталог, оптужен за кријумчарање оружја, али има прилично богату криминалну прошлост. Он нема директне везе са Данском, већ има шведску боравишну дозволу. Наводно је већ осуђиван због присиљавања на проституцију дјевојака из источне Европе, које су се проституцијом бавиле на подручју Данске, Шведске, Норвешке и Белгије.

Извор: НН

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зоран

22.02.2016 18:52

По овој слици прије да су неке партизане ухватили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даидза

22.02.2016 19:02

Само старије орузије се кријумцари,безвриједно у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амиџа

23.02.2016 00:27

Алоо,ово је илустрација слике. У Босни је оружије безвредно.

ОДГОВОРИТЕ