ФС БиХ: Спријечити и најмање нечасне радње у лиги!

У Фудбалском савезу Босне и Херцеговине врше посљедње припреме пред наставак шампионата у Премијер лиги БиХ, односно утакмица 19. кола наредног викенда.

Фудбал 23.02.2016 | 18:00
ФС БиХ: Спријечити и најмање нечасне радње у лиги!

"Предузимамо све мјере како бисмо остатак комплексне сезоне у којој ће друштво најбољих напустити шест клубова окончали на најбољи могући начин. Заиста, припреме за наставак сезоне су исцрпне и детаљне, а сутра ћемо тим поводом одржати и састанак са свим предсједницима и директорима клубова Премијер лиге БиХ. На састанку ћемо анализирани проблеме уочене у јесењем дијелу шампионата, а разговараће се и о имплементацији спонзорског уговора са БХ Телецомом, распоредом ТВ преноса утакмица, те о заштити интегритета такмичења", истакао је Елмир Пилав, директор Одјела за такмичење ФС БиХ.

Истиче, како ће у првенству под лупом бити многи, све у сврху заштите интегритета такмичења.

"Спријечићемо све покушаје и најмањих нечасних радњи. Наш национални шампионат из године у годину све је квалитетнији, што су многи могли видјети. И у клубовима су јединствени да су се многе ствари побољшале. Истина је да требамо сви заједно још много радити, поготово на побољшању инфраструктуре. Вјерујем да ћемо од наредне сезоне направити искорак и са 12, умјесто досадашњих 16, имати још квалитетније клубове, тј. Премијер лигу БиХ", казао је Пилав.

У сврху што боље припреме за наставака сезоне јуче у Макарској завршен је тродневни семинар за судије и посматраче суђења Премијер лиге БиХ.

"На семинару је анализирано суђење у јесењем дијелу сезоне. Учесници су присуствовали предавањима о темама 'Офсајд-утицај на игру и играча', 'Тренажне методе у функцији унапређења перфоманси фудбалских судија', 'Издржљивост, карактеристика и способност', 'Физичка и психичка припрема судија' и 'Индивидуални тренинзи уз проток и контролу Полар програма'. На семинару су учествовала 24 контролора суђења гдје им је презентовано Упутство за оцјењивање судија, док су 23 арбитра са 'А' и 29 са 'Б' листе одрадили фитнес тест", рекао је Пилав.

На табели након 18 одиграних кола води Слобода из Тузле са 40 бодова, једним више од Зрињског из Мостара, четири у односу на Широки Бријег, са пет предности над Радником и шест у поређењу са Сарајевом... У борби за опстанак бориће се и осма Младост (26 бодова), Славија (25) и Витез (23). "Испод црте" пред наставак првенства су Олимпик (19), Борац (18), Травник (17), Рудар Приједор (16), Дрина (9) и Вележ (8).

Парови 19. кола
Наредног викенда у 19. колу Премијер лиге БиХ састаће се Радник - Младост Добој Какањ, Рудар Приједор - Дрина (Зворник), Челик - Травник, Витез - Вележ, Борац - Слобода, Жељезничар - Широки Бријег, Славија - Олимпиц и Зрињски - Сарајево.

Коментари / 0

Оставите коментар