Ражнатовић: Мега се неће зауставити на овоме!

Кошаркашки менаџер Миодраг Ражнатовић, незванично први човек Мега Лекса, рекао је да по оснивању клуба није очекивао да ће освојити Куп Радивоја Кораћа.

Кошарка 23.02.2016 | 21:00
Ражнатовић: Мега се неће зауставити на овоме!

"Ово није било баш очекивано, оваква победа, пред 5.000 навијача, можда и најбољих у Европи, уз Звездине. Није идеја да се клуб на овом заустави, још два трофеја су у игри", рекао је Ражнатовић новинарима у Нишу.

Мега је освојила први трофеј у клупској историји, победом над Партизаном 85:80 у финалу Купа Радивоја Кораћа.

Према речима Ражнатовића, победа над Партизаном даје још већу веру пред полуфинале АБА лиге са екипом Будућности.

"То је нешто што нам даје за право да са пуно самопоуздања изађемо на терен у Подгорици. До данас сам мислио да су шансе за то минималне, али ово је велика ињекција самопоуздања", рекао је Ражнатовић.

Он је оценио да је финална утакмица Купа била сјајна, као и то да је "победио храбрији, а не бољи тим".

"Партизан је лопта делила од победе, али Мега се сваки пут враћала. Победила је на традиционални начин, у последњих пет минута. Кошарка је била сјајна. Драго ми је што сам гледао ову утакмицу и да је клуб чије сам поставио темеље освојио први трофеј", додао је он.

Према његовим речима, победа Меге је добра за српску кошарку.

"Ово је добро за кошарку, да се размрда жабокречина јер су само вечити ривали освајали трофеје. Појавило се нешто ново и другачије, што изазива симпатије јавности и навијача. Овај турнир је добар за српску кошарку, а не само за Мегу", рекао је он.

Како је казао, Партизан је у финалу играо боље него у полуфиналу против Звезде, за коју је рекао да је једна од најбољих екипа у Европи.

Он је истакао да раније није очекивао да ће се Мега уздићи толико да се бори са Звездом и Партизаном, као и да осваја трофеје. Према његовим речима, Мегу сви симпатишу због бројних разлога, попут полетне игре, лудих дресова, некоментарисања судјења.

Ражнатовић је рекао да је циљ клуба ове сезона да обори рекорд и да постане први који ће имати четири играча на драфту.

"Досад су рекорди били по три играча, али доласком Ивице Зупца би и то могло да се измени и то ме чини јако поносним. Мислим да нећу доживети да тај евентуални рекорд падне", рекао је Ражнатовић.

Коментари / 0

Оставите коментар