Фиџи: 20 мртвих, циклон изазвао хаос

Најмање 20 људи је погинуло у разорном циклону који је опустошио Фиџи, а званичници упозоравају да би број жртава могао да буде и већи с обзиром да информације из удаљених подручја те острвске државе тек почињу да стижу до централних власти.

Свијет 22.02.2016 | 09:20
Фиџи: 20 мртвих, циклон изазвао хаос

Снимци из ваздуха показују да су цијела села сравњена са земљом на путу којим је током јучерашњег дана брзином од чак 325 километара на сат прошао циклон Винстон, пренијела је агенција АФП.

"Фотографије и снимци из ваздуха са погођених подручја су заиста потресни и не остављају мјеста сумњи у то колико је разарање изазвао овај циклон", изјавио је координатор Уједињених нација за Фиџи Оснат Лубрани и додао да је јасно да Фиџи чека дуг опоравак.

Винстон, најјачи циклон икад забиљежен у јужној хемисфери, уништио је велики број домова, тешко оштетио инфраструктуру и натјерао престрављено становништво да потражи сигурност у склоништима.

 

Званични подаци о броју погинулих су у кратком року нарасли са шест на 20, пошто су почели да пристижу нови подаци из удаљених подручја.

"Имајући у виду интензитет олује и слике које смо досад видјели, веома смо забринути да број жртава неће престати да расте током данашњег дана, као и да су на стотине људи изгубиле домове", изјавио је директор локалне Управе за ванредне ситуације Акапуси Туифагеле.

НН

Коментари / 0

Оставите коментар