Дубаји: Са Србима у нове побједе

Ђоковић у понедељак (16.00) против Робреда отвара наступ на турниру на којем јури пету круну: Одговарају ми услови овде, наши људи ме увек подржавају. Троицки на Багдатиса.

Свијет 22.02.2016 | 08:20
Дубаји: Са Србима у нове побједе

Ривали му већ шест месеци не могу ништа ни на једном турниру. Новак Ђоковић је недодирљив за све противнике, као да стоји на врху 829 метара високог солитера Бурџ Калифа. Али најбољи тенисер света не лебди у облацима Емирата.

Чврсто стоји на земљи и у Дубаију, где ће данас (16.00) одиграти меч првог кола турнира серије 500 против Шпанца Томија Робреда. Одмах потом на терен ће и Виктор Троицки, који се састаје с Маркусом Багдатисом.

Ђоковић је у серији од седам везаних титула, а крај низа се не назире.

"Када дођеш до првог места на АТП листи и стекнеш толику предност, мораш да радиш дупло више", поручио је Ђоковић уочи старта надметања.

Тенис је сада много другачији него пре десет година када сам улазио у топ 100. Данас је потребно много више да будеш посвећен спорту. Ако желиш да опстанеш у врху, мораш у сваком сегменту живота да напредујеш. Зато се трудим да тежим савршенству.

Српски ас изнова успева да проналази мотивацију на турнирима где је много пута тријумфовао. У Дубаију је чак четири пута подигао чувени пехар у облику брода.

Одговарају ми услови овде, време је увек тако дивно и топло. Сјајна ствар је то што у Дубаију има много Срба који ме редовно подржавају!

Наши људи на трибинама ће учинити све да се Новак осећа као код куће. Првом рекету планете пријао је и кратак одмор с породицом у Србији уочи турнира.

Прошло је три недеље од финала Аустралијан опена, али ми је тај период пролетео. Радио сам доста ствари да скренем пажњу с тениса. Мислим да је важно направити баланс између приватног и професионалног. Али сада једва чекам да изађем на терен и поново играм мечеве.

Сезона се полако захуктава, а ускоро креће паклени ритам на турнирима мастерс серије.

"Пауза после Аустралијан опена је корисна за ментално и физичко освежење пред неколико тешких месеци. После Дубаија нећу имати много одмора. Ролан Гарос је, свакако, један од приоритета ове сезоне, али засада не размишљам о томе. Има још доста турнира до Париза, а трудићу се да наставим тамо где сам стао у Мелбурну и да задржим висок ниво игре", закључио је Ђоковић.

Извор: Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

***

22.02.2016 08:55

Сваки противник са којим игра Новак изгледа као дјак. Срецно Новаце, јунаце...

ОДГОВОРИТЕ