Тијела дипломата у Србији у понедељак

Тела убијених службеника амбасаде Србије у Либији Слађане Станковић и Јовице Степића биће допремљена у Србију сутра у поподневним часовима.

Свијет 21.02.2016 | 19:53
Тијела дипломата у Србији у понедељак

Генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић изјавио је да Србија и породице жртава заслужују конкетан одговор од САД о бомбардовању положаја Исламске државе .

"Верујем да ће они који су одабрали циљ и донели одлуку о бомбардовању циља са својим службама утврдити све околности, да ли је имало било каквих сазнања или индиција да се у том кампу који је бомбардован осим припадника Исламске државе налази још неко", казао је Одаловић за Радио телевизију Србије.

Одаловић је казао да очекује да ће случај бити "до краја и прецизно разјашњен".

"Бомбардовање је нешто што нико од нас није могао да предвиди и оно је прекинуло решавање случаја", казао је Одаловић и додао да је стање у Либији у овом тренутку хаотично због постојања већег броја оружаних група које контролишу поједине територије.

Он је казао да ће Влада Србије сада размотрити све околности и одлучити да ли треба затворити амбасаду у Либији.

"Било је ризично доносити било какву одлуку о томе док су наши службеници били заточени, јер питање је какву би то реакцију изазвало код криминалних група које су отеле наше службенике", казао је Одаловић.

Двоје службеника српске амабасаде у Типолију погинули су у америчком бомбардовању упоришта Исламске државе у граду Сабрата у Либији. Њих двоје отети су у либијском граду Сабрата у новембру 2015. године, из колоне возила у којој је био амбасадор Србије Оливер Потежица.

Извр: Н1

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

АQБЦ

21.02.2016 16:12

Господине ОДАЛОВИЦУ засто бацате људима песак у оци колико дуго остаје особље амбасаде на дузности јел то 4 године колико дуго и поред свог ризика и упозорења они остају и објасните систем по коме се особље амбасаде креце ако је ратна зона а јесте ста се предузима *МОЛИМ ВАС ОДГОВОРИТЕ ЉУДИМА ДА ЗНАЈУ* А НЕ ДА ПИСУ ГЛУПОСТИ.

ОДГОВОРИТЕ