СЛС: ''Романтика'' уништила Партизан!

Десет година чекања Романтике: Стреле Јововића и Павловског уништиле Партизан! Потпуни фијаско Томићеве тактике! Плаво-бели за 13 минута преокренули против Партизана који 150. вечити дерби чека са 29 поена минуса у односу на Црвену звезду.

Фудбал 21.02.2016 | 16:20
СЛС: ''Романтика'' уништила Партизан!

Плаве стреле погодише у срце црно-беле! Као да имају отров у копачкама, Владимир Јововић и Марко Павловски су, блиц-кригом с почетка другог полувремена повели ОФК Београд ка сензационалном тријумфу над Партизаном, коме ни иницијално вођство, ни промена система игре, ни готово у потпуности реновиран тим нису помногли да избегне још једну бламажу. На Врачару, у 23. колу Суперлиге још једна сензација: 2:1 за номиналног домаћина, који је први пут после септембра 2006. успео да обори на плећа црно-беле и продуби им резултатску кризу, оличену у чињеници да за вечитим ривалом и лидером на табели заостају невероватних, али истинитих, 29 бодова.

То никад откако се лопта котрља српским терениима није било.

Да све буде занимљивије, тренерски деби Ивана Томића покварио је позајмљени играч Црвене звезде, Владимир Јововић, који је у 57. минуту искористио феноменалан пас у празно Комнена Андрића и казнио рискантан план гостију да играју са "високо" постављеном одбраном. Био је то хитац који је променио ток дешавања на терену, помогао играчима ОФК Београда да схвате како наспрам себе имају тим који више личи на полу-аматерски клуб него на шампиона државе, па су га убрзо још једном казнили.

Учинио је то повратник на Стару Карабурму, Марко Павловски, казнивши лоше испуцавање Миладина Стевановића за брзопотезни преокрет, који је номиналном домаћину да се врати на 13. место табеле и наговести борбу за опстанак, иако само игром тим Драган Радојичића није одушевио.

Његова је срећа што је наспрам себе имао безидајну чету тренерског почетника Ивана Томића, чија је идеја да Иван Петровић игра задњег везног доживела тотални фијаско, а план о "високо" постављеној и притом неисгурној одбрани распао се још у раној фази утакмице кад су Аврамовски и Лишчевић могли да донесу предност ОФК Београду.

С идентичниим проблемима у организацији напада, али и двојицом дебитаната у маневру, Вељком Бирманчевићем и Немањом Михајловичем, екипа из Хумске 1 ослонила се на искуство да би повела. Потврда флоскучле да "лопте Саше Илића имају очи" стигла је средином првог дела, капитен Парног ваљка је проиграо Дарка Брашанца, овај промешао одбрану Романтичара и првенцем у Суперлиги ове сезоне крунисао нешто бољу игру фаворита.

То је од Партизана било све. Иако је Немања Михајловић сасвим добру партију и један продор после преокрета морао да заврши поготком за изједначење, иако је Душан Влаховић постао најмлађи дебитант у историји клуба из Хумске 1, ОФК Београд је и до краја био бољи тим, па је преко Аврамовског погодио пречку и натерао Гробаре да скандирају:
"Управа, напоље" и "Жиле, мајсторе".

ОФК БЕОГРАД - ПАРТИЗАН 2:1 (0:1)
/Јововић 57, Павловски 64 - Брашанац 22/

Београд - Стадион: Обилића
Гледалаца: 1.500
Судија: Дејан Филиповић (Београд)
Жути картони: Мартиновић, Планић, Аврамовски, Чупић, Планић (ОФК Београд), Петровић, Илић (Партизан)
Црвени картон: Богдан Планић (ОФК Београд) у 90. минуту.

ОФК Београд (4-2-3-1): Чупић - Лишчевић, Планић, Стојковић, Мартиновић - Вукобратовић, Пејовић - Белаковић (од 52. Павловски), Аврамовски, Јововић (од 90. Дуроњић) - Андрић.

Партизан (4-3-3): Кљајић - Вулићевић, М. Стевановић, М. Јовановић, Богосавац - Петровић (од 76. Косовић), Брашанац, Илић - Бирманчевић (од 58. Лукић), Михајловић, Фофана (од 69. Влаховић).

Коментари / 0

Оставите коментар