КРК - најава: ''Жућкова левица'' мијења власника – Мега или Партизан?

Кошаркаши Партизана и Мега Лекса од 21 час у нишком Чаиру играће финале Купа Радивоја Кораћа.

Кошарка 21.02.2016 | 17:40
КРК - најава: ''Жућкова левица'' мијења власника – Мега или Партизан?

Две екипе бориће се за „Жућкову левицу“ после сјајних победа у полуфиналним мечевима – Партизан је савладао највећег ривала Црвену звезду, док је Мега била боља од Металца.

Изабраници Дејана Милојевића трећи пут узастопно дошли су до меча који одлучује о трофеју, док су ’црно-бели’ већ 13 пута били најбољи у Купу, од којих је 10 под називом нашег трофејног кошаркаша.

Милојевић је после тријумфа над Ваљевцима са 97:86 истакао да верује у свој тим.

„Направили смо два корака до финала, треба нам и трећи да освојимо трофеј. Тамо нас чека Партизан који у последњих месец и по дана игра у сјајној форми и који осокољен победама против Звезде вреба своју шансу за трофеј. Верујем у моју екипу, знам да против свакога можемо да играмо и да победимо и верујем да освајамо трофеј“, рекао је Милојевић.

Његов колега са клупе Партизана Александар Џикић навео да је велика разлика притисак, који је много мањи у екипи Меге.

„Мега игра изванредно. Промовисала је неколико младих играча који су били потпуни анонимуси, опет ће имати играче за првих 15 на НБА драфту. Биће тешко парирати и мотивисани су да освоје Куп. Али, не верујем да ће мотивација бити проблем и у нашој свлачионици“, навео је Џикић.

Џикић је захвалио тренеру Меге Дејану Милојевићу који је пожелео да се састане са Партизаном због њега.

„Хвала Милоју на најлепшим жељама, воли он тако некад да се шали“, додао је Џикић.

Капитен клуба из Сремске Митровице Раде Загорац казао је да победа ’црно-белих’ у дербију није превелико изненађење, док Кевин Џонс и Александар Цветковић верују да могу да оду корак даље.

У центру пажње спортске јавности у Нишу ће бити и менаџер Мишко Ражнатовић који ће у финалу имати 18 играча и двојицу тренера из своје агенције Беобаскет.

Коментари / 0

Оставите коментар