Драгица Ђурић: Циљ нам је – пласман на ЕП!

Привремена селекторка женске рукометне репрезентације Србије Драгица Ђурић рекла је да је почаствована тим именовањем.

Остали спортови 22.02.2016 | 19:00
Драгица Ђурић: Циљ нам је – пласман на ЕП!

Њен приоритет је успешан завршетак квалификација за Европско првенство.

"Почаствована сам што сам постављена на место ВД селектора. То је, наравно, огромна одговорност у овом компликованом тренутку, али мислим да сам спремна да одрадим оно за шта сам постављена. Добро смо почели квалификације и верујем да ћемо се пласирати на Европско првенство", рекла је Драгица Ђурић агенцији Бета.

Европско првенство одржава се у децембру у Шведској. Србија је тренутно прва у другој квалификационој групи, са две победе из прва два кола. Квалификације трају до јуна, а рукометашице треба да играју још четири утакмице: против Чешке 9. марта у гостима и 12. марта код куће, а онда и дуели са Украјином у гостима 1. јуна и Италијом код куће 4. јуна.

Досадашњи селектор Саша Бошковић смењен је овог месеца због лоших резултата. Женску репрезентацију потресали су и сукоби и лоши медјуљудски односи, а четири истакнуте репрезентативке, Андреа Лекић, Сања Дамјановић, Катарина Томашевић и Драгана Цвијић су пре око годину дана рекле да неће играти за национални тим док је Бошковић селектор.

Драгица Ђурић је казала да нема довољно времена да се решавају нагомилани проблеми, као и да неће звати те играчице за квалификације.

"Много је већ било говора о томе, заиста је било много потреса. Оне већ годину дана не играју за репрезентацију. Ми се окупљамо 7. марта, а већ 9. играмо против Чешке. Имаћемо практично један тренинг. Ми за тако кратко време не можемо да решимо те нагомилане проблеме. Ми смо већ променили концепцију игре, поготово у нападу и много би ту ствари било за решавање, плашим се да би то био хаос", рекла је селекторка.

"А најважније ту је што су играчице које су биле (на Светском првенству) у Данској неспремне преузеле одговорност на себе и то јако добро одрадиле. Како би оне реаговале на ту ситуацију? То је моја велика бојазан, уз велико поштовање према ове четири играчице, које су најбоље на својим позцијама", додала је Драгица Ђурић.

Рукометни савез Србије расписао је данас и рок од 30 дана да Стручни савет достави предлоге за новог селектора, а онда ће расписати конкурс. Драгица Ђурић, која је до сада била тренер голмана, рекла је да не размишља ни о чему после квалификација.

"Не размишљам уопште шта ће бити после јуна, само размишљам о периоду до краја квалификација. Заједница тренера ће дати предлог, расписаће се конкурс и све ће то ићи својим путем. Ја само размишљам да посао завршимо како треба и да се пласирамо на Европско првенство. То је мој задатак, а ја ћу инсистирати да се поврати ‘култ’ репрезентације, који је уздрман", рекла је нова селекторка.

Коментари / 0

Оставите коментар