ЕП: Српкиње изгубиле од Украјинки!

Кошаркашице Србије поражене су од Украјине 78:75 (9:14, 22:25, 25:16, 22:20) у утакмици трећег кола Д групе квалификација за Европско првенство.

Кошарка 21.02.2016 | 09:00
ЕП: Српкиње изгубиле од Украјинки!

Изабранице Марине Маљковић, актуелне шампионке Европе, ослабљене изостанком повређене Соње Петровић, поражене су пре свега због слабе игре у трећој четвртини.

Српкиње се сада налазе на другом месту у групи са скором 2-1, иза Украјинки са три победе.

Најефикаснија у тиму Србије била је Јелена Миловановић са 16, Данијел Пејџ постигла је 14, а Биљана Пешовић 12 поена. Код Украјинки Алина Јагупова је постигла 31 поен.

На пораз је утицало и то што је Србија промашила чак осам слободних бацања, уз врло слаб шут за три поена – само три поготка из 18 покушаја.

Србија је добро почела меч и после прве четвртине имала је пет поена предности. У других десет минута игре, шампионке Европе су биле још боље па су у 15. минуту имале предност од 33:19, а на полувреме одлазе са +8.

Један од преломних момената на утакмици догодио се у 26. минуту када најбоља играчица утакмице Јагупова погађа тројку чиме смањује на +4 за Србију, не дозволивши нашим кошаркашицама да се одлепе. После тога Украјина улази у серију и долази до првог вођства 52:51, да би и трећу деоницу завршили у плусу.

Србија на самом старту последњих десет минута игре долази поново до предности поенима Александре Црвендакић, да би само два минута касније Украјина имала +5. Минут пре краја утакмице Србија преко Биљане Пешовић долази до вођства, али убрзо затим Јагупова са линије бацања враћа предност Украјина. Уследила је пенал завршница у којој је домаћи тим био успешнији.

Србија у четвртом колу, 24. фебруара, гостује Немачкој.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кусусар

21.02.2016 08:20

Кога брига!

ОДГОВОРИТЕ