"Нема те силе која ће сломити Русију!"

Велике визије баба Ванге.

Свијет 20.02.2016 | 21:07
"Нема те силе која ће сломити Русију!"

Визије баба Ванге наговестиле су највеће светске трагедије и катастрофе, од Чернобиља па до терористичког напада на Америку. Ипак, саму себе сматрала је мученицом.

Са сваком тачном најавом мит о њој је бујао, као и немир оних којима су Вангине визије реметиле све могуће рачунице. Међу владарима који су јој били стални гости је био и комунистички вођа Тодор Живков.

Због везе с њим касније је у причама претворена у неку врсту Мате Хари – шпијунке која је за тајне службе обављала најважније мисије. С обзиром на то да се дружила с врхом бугарске Комунистичке партије, неки сматрају да је популарност барем делимично могла захвалити и информацијама које је добијала од бугарске тајне службе. Према легенди, посетио ју је и Хитлер како би му открила исход Другог светског рата.

"Не иди у тај рат, изгубићеш!", разбеснела га је Баба Ванга својом најавом.

Она је, пак, у кључном тренутку назвала Бориса Јељцина и дала му наду - да ће поновно бити изабран. Успех је предвидела и Путину.

"Нема те силе која ће сломити Русију. Поновно ће постати империја!", најавила је, а због Стаљина је завршила иза решетака.

"Будућност видим као сцене из неког филма" објашњавала је најпознатија пророчица света људима који би је питали о визијама. Погађала је у око 80 одсто случајева. Сви који су је икад упознали описивали су сусрет с њом једнако. Има непресушну енергију, нешто божанско у себи, пише 24сата.хр.

Све је занимало како “види”. Управо то је највећа мистерија који је остала након њене смрти пре 20 година. У једном од последњих интервјуа најавила је како стижу године страве!

"Догодиће се крај света. Земља ће се окренути од Сунца. Лед ће се појавити. Животиње ће умрети" набрајала је Баба Ванга.

"Али Ванго, људи ће преживети" упитали су је.

"Добри људи ће преживети, а они зли" они ће пропасти. Многи ће умрети. А онда "уследиће идила, завладаће бесмртност!" најавила је пророчица.

За будућност предвиђа сусрете и с другим бићима.

"На Земљи одавно живе дошљаци из других светова. Одакле они долазе? С планета који називају Вамфим", говорила је Ванга. Иако је кристално јасно предвидела највеће светске догађаје, живот је посветила бризи за суседе, пријатеље, рођаке…

Управо ти – обични људи били су Вангини највернији поштоваоци. Она им је давала наду и помагала им у најтежим тренуцима у животу – својом благошћу и речима утехе.

"Дошли смо пред Вангину кућу, а призор нас је потпуно избезумио. Човек је био на човеку. Неки су чак седели на степеницама јер нису могли да чекају свој ред за улазак код пророчице па би се одмарали" присећа се жена из Македоније која ју је посетила седамдесетих година са супругом. Лекари су им рекли да никад неће имати деце. Они ипак никад нису изгубили веру.

"Било је лето, а температуре су их још више умарале. Ипак, нико није хтео да ризикује и да се помери се из реда. Ко зна кад би опет добили овакву прилику да се приближе пророчици. Чекали су сатима, а некад би и преспавали само да виде Вангу", говори жена. Ипак, она је одлучила да буде упорна. Њен супруг није веровао у моћи пророчице.

"Ма то је глупост, не пада ми на памет да идем код те Бугарке" рекао јој је супруг. Ипак, дошли су.

Ванга је посебно оштра била према онима који су сумњали у њу. Изашла је из куће и обратила се пару.

"Уперила је прстом у мог супруга, а окупљени народ се следио", препричава жена те наставља: "Целим путем према мени је псовао. Срамота га је Зашто си долазио ако не верујеш? Одговор на твоје питање је - Не, нећете имати децу."

Њихова судбина заиста је била зацртана. Никад нису имали децу.

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

20.02.2016 20:40

Пророштва постоје али Богу често пута није мили да човјек зна будућност своју!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјордје

20.02.2016 20:53

Свака ти цаст

Name

Јово

20.02.2016 21:49

Она је у праву. Русија је заслузна за слом Хитлера и њена побједа допринијла је укупној побједи над силама зла у ИИ Св. рату преко 70%. Она це опет побиједити и сада у вријеме похлепне дволицне западне коалиције, јер се Русија бори срцем, правдом и истином, па је и Бог на њеној страни, нека јој је са срецом. Францукса це се распасти или подијелити на двије републике на Нову муслиманску и на Стару Француску, јер це до тога довести њена неискрена дволицна и покварена политика. Исто це дозивјети САД, економски крах и распад, јер је досло вријеме да незадовољни револуцијом срусе овај бездусни капитализам.

Name

ПРОФ. СРПСКОГ ЈЕЗИКА

20.02.2016 23:05

еМ еМ, употребио си плеоназам, или у преводу гомилао си речи. Написао си ''често пута'', а довољно је рећи и написати само, тј. једноставно, ''често'': Немој дозволити да ти се смеју и да те испрваљају несрби, зато ти дајем овај (бесплатан) савет.

Name

Мали Перица

21.02.2016 01:09

Професоре срБског језика, за разлику од Михаила Микића, начинио си низ граматичких и техничких грешака, покушавајући да му даднеш бесплатан савјет. Ето још једног доказа да од бесплатних савјета нема користи. Што вриједи, то и кошта, а ни сир на мишоловци није бесплатан, јер се главом плаћа. Прегледај ово што си писао, буди објективан, па оцијени сам себе. Мали Перица ти, до тада, даје једну осредњу двојку, јер види у теби потенцијал.

Name

Михаило Микић

21.02.2016 02:06

Профо, хвала на савјету али ја се трудим да говорим и пишем СРБСКИМ НАРОДНИМ ЈЕЗИКОМ ДА МЕ ЦЈЕЛИ СВИЈЕТ РАЗУМИЈЕ, ЗБОГ ТОГА СРБИ КОЈИ СУ НАВОДНО ПРОФЕСОРИ СРБСКОГ ЈЕЗИКА, А КОЈИ НИКАДА СВОЈ СРБСКИ "НАУЧНИ" ГЛАС НИСУ ПОИДИГЛИ ПРОТИВ КРАЂЕ СРБСКОГ ЈЕЗИКА ОД СТРАНЕ ХРВАТА, МУСЛИМАНА И САДА ЦРНОГОРАЦА ЗБОГ ТОГА НЕМАТЕ МОРАЛНО ПРАВО БИЛО КОМЕ САВЈЕТЕ ДА ДАЈЕТЕ!

Name

Нино

20.02.2016 23:01

Ко јос мозе да верује у овакве глупости од пијацних и неписмених баба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Креле

20.02.2016 23:23

Има ли шта паметније од вијести ?

Name

Освит

21.02.2016 00:11

Обицно у кризним временима када се губи сигурност посеземо за прроцанствима, углавном да би насли потврду да нас цека боља будуцност.Ако неке ствари не разумијемо не знаци да нису могуце,потврда тога су и пророцанства Ванге која су заиста прецизна, а сто реце Михајло нек нам Бог опрости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦХ

21.02.2016 03:35

Мислим да Бог како је све створио"створио је и зива бица који виде будуцност или исход нецега,наравно да је тих веома мало правих који су од Бога надарени за тако несто, ја искрено рецено верујем у њих.

Name

Пасха

21.02.2016 02:56

Русија би пала под нацисте да јој нису помогли американци са савезницима,каква црна Русија,Хитлер био до Африке досао са Ромеллом

ОДГОВОРИТЕ
Name

ахаха

21.02.2016 07:37

Нисте нормални ако Русију сматрате супер силом.Добри су али јос заостају за Америма иако се свим силама труде.Америка никад јаца,како економски тако војно.Оно сто јос имају цувају иза кулиса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

21.02.2016 07:43

Докле смо се срозали баба Ванге и којеста Русију су сломили Руси ако се зна да Путиново богатство прелази 200 милијарди, а има их јос сака таквих нема ту висе Русије поцијепала се и јос це се распадати као и Југославија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

21.02.2016 12:46

Као и босна што се распала 1992, па доћи ће дан када ће се скроз распасти. Јер бакир и сда дрзе 90% богатства федерације

Name

постен

21.02.2016 07:45

Баба Ванга је у праву.Ни једна сила осим Путина.Док год се Крим неврати Украјини Русија це ици низбрдо.Сад је Сирија тема и Путин мисли Крим је заборављен.Крим це бити тема мозда и 200 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луди Милојко

21.02.2016 08:27

И ова баба поцела фолирати.Једном казе овако други пут онако.Никакво цудо, кад сви лазу сто неби и она.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре постен

21.02.2016 10:19

Трци речи у Нато јер они то не знају

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре постен

21.02.2016 10:23

Ти ниси уопсте постен,него један љубоморни идијот.Као Србомрзац никад ниси споменуо Косово а бринес се за Руски Крим.Нијесу Руси поклонили Крим Украјини да му НАТО додје под прозор и поставља своје војне базе.Узми несто процитај и науци из историје па онда коментариси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

21.02.2016 10:58

Истина је да Русија предњаци у алкохолу ал заостали су много

ОДГОВОРИТЕ