Референдум о останку Британије у ЕУ 23. јуна

Британски премијер Дејвид Камерон најавио је након данашњег састанка кабинета да ће се референдум о останку Британије у Европској унији одржати 23. јуна.

Свијет 20.02.2016 | 14:09
Референдум о останку Британије у ЕУ 23. јуна

Камерон је изјавио да се његов кабинет сложио да на референдуму подржи останак Британије у реформисаној Европској унији, пренео је Ројтерс.

Ово је први пут да је седница британског кабинета одржана у суботу од Фокландске кризе 1982. године.Камерон је рекао да је јуче постигнут договор са лидерима ЕУ дати Британији "специјални статус" и да ће се он "свим срцем" борити да земља остане у Унији.

Договор предвиђа два кључна елемента која ће бити укључена у будуће споразуме ЕУ: специјално изузеће Британије од даље политичке интеграције унутар Уније и обезбеђивање фер третмана у вези са финансијским и економским аранжманима између земаља евро зоне и чланица ЕУ које су изван ње, наводи Ројтерс.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

20.02.2016 13:33

Ко су Британци да они имају у ЕУ посебан статус? Или ће све земље ЕУ имати иста права, дужности и обавезе или ЕУ неће бити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фрау Мелкерт

20.02.2016 19:32

Или ћете радити онако како ја кажем, или ћемо вам увести мјере Голог отока.

Name

Ранко75

20.02.2016 14:57

Изгласаће Енглези да напусте ЕУ. Ваљда морају једном у историји да донесу правилну одлуку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wиен

20.02.2016 19:43

Лицно бих волио да Британци напусте ЕУ,па да ови биједници из Цеске,Словацке,Мадзарске и огроман број Пољака остану без огромних социјалних примања које незаслузено примају.Управо то је главни разлог засто су ови биједници против доласка избјеглица у ЕУ.док са друге стране та социјална давања оптерецују будзет Британаца, Нијемаца и других богатих земаља.

ОДГОВОРИТЕ