Цеца плаћа матуранту пут на олимпијаду у Кину

Сума од 1.200 евра, која је недостајала матуранту и талентованом географу Ђорђу Петковићу из Малог Зворника, биће уплаћена на његов жиро-рачун како би отпутовао у Кину.

Забава 20.02.2016 | 07:29
Цеца плаћа матуранту пут на олимпијаду у Кину

Након што је у “Блицу” прочитала да је гимназијалцу Ђорђу Петковићу неопходна финансијска помоћ да би представљао Србију на Светској географској олимпијади, фолк звезда Светлана Ражнатовић понудила се да реши његов проблем.

Наиме, она ће га финансирати са 1.200 евра, колико је матуранту гимназије из Малог Зворника потребно да оде у Кину, где ће у августу са колегама из Београда, Ваљева и Новог Пазара представљати Србију на Светској географској олимпијади.

- Пресрећна сам када видим младе људе који су вредни и амбициозни. Ова прича ме је у исто време растужила и обрадовала и када год будем могла, помоћи ћу младима да остваре своје снове - рекла је за „Блиц“ Ражнатовићева.

Ђорђе је одушевљен Цециним гестом и каже да није очекивао да ће преко ноћи решити проблем.

- Не могу да нађем праву реч захвалности и признајем да сам веома узбуђен. Волео бих да ми ваша редакција омогући сусрет са Цецом како бих јој се лично захвалио. У сваком случају, много јој хвала, а ја ћу са још више елана наставити да се припремам за такмичење. Све ћу учинити да на овај хумани гест одговорим освајањем медаље на Светској географској олимпијади - рекао је Ђорђе за “Блиц”.

Са 1.200 евра биће му покривени сви трошкови пута, котизације и смештаја у Кини. Ђорђе је тек други ученик у историји своје школе који се пласирао на неко светско такмичење.

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар