КРК: Звезда са +45 до полуфинала и ''вјечитог дербија''!

Време је за дерби: Звезда ''наложила Смедеревац'' и запалила мрежице у Чаиру! Црвено-бели имали лак посао против Смедерева и заказали нови дуел против Партизана.

Кошарка 19.02.2016 | 23:15
КРК: Звезда са +45 до полуфинала и ''вјечитог дербија''!

Нико није ни сумњао у другачији исход - кошаркаши Црвене звезде лако су прескочили прву препреку на путу одбране трофеја намењеном освајачу купа Србије, пошто су у потпуно испуњеној дворани Чаир прегазили Смедерево и противника свели на највише 12 поена по четвртини - 89:44 (30:12, 17:12, 14:11, 28:9). Једноставно, разлика у класи, квалитету и играчком кадру била је превелика, а упркос разним варијантама алтернативних одбрана Смедерево није могло да избегне убедљив пораз. То је оставило простора и за плејаду спектакуларних потеза...

Као што је било и очекивано, Црвена звезда је врло лако и брзо сломила отпор комшија. Већ у првој четвртини уследила је права канонада ка кошу Смедерева - Василије Мицић и Никола Ребић убацили су заједно пет везаних тројки и тако најавили оно што се догодило три четвртине касније. Играчима Зорана Тодоровића, који су очигледно били очарани самим именом противника, потом и игром, те и играчким асовима који су се налазили на паркету, била је потребна готово цела четвртина да се пробуде из сна и пруже одређени отпор. Али и то је било кратког даха. Звезда је први квартал, као и све остале, завршила у своју корист, а резултат након десет минута био је 30:12. Наравно, већ тада у мислима играча у црвено-белим дресовима вртела се само једна ствар - вечити дерби са Партизаном.

Што се кошаркаша Смедерева тиче, дошли су до Ниша у последњем моменту, свесни кризе и материјалних недаћа, изашли на мегдан Црвеној звезди, осетили како је то када се игра у врелој атмосфери и добили успомену коју ће чувати заувек. Многим играчима у тиму сусрет са освајачем трипле круне у претходној сезони биће највеће достигнуће у каријерама, а на паркету дворане у Чаиру могли су само да имају споредну улогу и гледају играче Дејана Радоњића како „кроје“ лаку и убедљиву победу.

Тренер црвено-белих није могао да рачуна на Стефана Јовића, који је остао у Београду како би покушао да залечи повреду мишића трбушног зида, али како ствари стоје не би било никакво чудо ако би репрезентативни плејмејкер одморио током целог завршног турнира. Звезда није имала проблем да честим ротацијама, добром одбраном и равномерном расподелом задатака попуни минутажу, поене и акције које би креирао или реализовао. Ниједног тренутка београдски састав није превише „запињао“, како би се уштедела снага за далеко важнији меч са Партизаном. Није ни било потребно, пошто су играчи Смедерева врло тешко долазили до коша и нису представљали већу опасност. Значајнији простор за маневар, посебно у првом полувремену, добили су Никола Ребић, Марко Тејић и Бориша Симанић, коју су на свој начин и искористили. Посебно најмлађи међу њима, који је на крају уз Мицића био најефикаснији играч у Звезди са 10 поена.

Разлика је готово константно ишла узлазном путањом, у 40. минуту меча достигла је и максималних 45 поена, а црвено-белима сада преостаје да „преспавају“ победу и спреме се за велики изазов и дуел против ривала који им је остао дужан услед пораза прошлог месеца.

Занимљиво је да су чак деветорица играча Звезде имала више од пет уписаних поена. Код Смедерева највише поена убацио је Саша Ђорђевић - 10, уз по три украдене и изгубљене лопте.

‘Црвено-бели’ ће се у полуфиналу, у суботу од 21 час, састати са Партизаном, који је дан раније победио ФМП са 85:83.

У првом полуфиналу, од 17 часова, састаће се Мега Лекс и Металац.

Коментари / 0

Оставите коментар