Шпански клубови без конкуренције у Европи – 5 од 5!

Шпански фудбалски клубови још једном су показали да су без премца у Европи и да је Примера далеко испред осталих лига.

Фудбал 21.02.2016 | 19:20
Шпански клубови без конкуренције у Европи – 5 од 5!

Иако годинама траје дебата која је лига боља, клубови из шпанског првенства током недеље потпуно су одували конкуренцију.

Реал Мадрид је започео ’терор’ противника у среду у Лиги шампиона, када је без проблема савладао Рому на ’Олимпијском стадиону’ – 2:0.

Четвртак је био дан када су чак четири екипе са Пиринејског полуострва тријумфовале у шеснаестини финала Лиге Европе, а посебно се истакла Валенсија која је демолирала Рапид из Беча са 6:0. У том дуелу блистао је 20-годишњи Санти Мина који је за првих 35 минута постигао два гола и асистирао за још три.

Севиља је са 3:0 лако савладала Молде, док је Виљареал направио изненађење и минималним резултатом победио Наполи. Резултат 1:0 виђен је и у дуелу Олимпика из Марсеја и Атлетик Билбаа, који је обележио Ариц Адурис фантастичним поготком са више од 30 метара.

Шпанци су у пет одиграних утакмица постигли укупно 13, а нису примили ниједан гол.

Што се осталих ’лига петица’ тиче, Бундеслигаши имају 3/5, а највећи губитници ове недеље су енглеска Премијер лига и италијанска Серија А. Оба такмичења имају по четири представника, а ниједан није успео да тријумфује.

Поред споменутих Наполија и Роме, Фиорентина је одиграла 1:1 са Тотенхемом, док је наш Сергеј Милинковић-Савић донео исти скор против Галатасараја у Истанбулу.

Навијачи Манчестер Јунајтеда већ месецима траже оставку менаџера Луја Ван Гала и сада је њихов гнев драстично појачан, после шокантног пораза од Мидтјиланда (2:1). Челси је такође са 2:1 изгубио од Пари Сен Жермена у Бундеслиги, док Ливерпул није успео да пробије бедем Аугзбурга – 0:0.

Победе шпанских клубова:
ЛШ: Рома – Реал Мадрид 0:2
ЛЕ: Севиља – Молде 3:0
ЛЕ: Виљареал – Наполи 1:0
ЛЕ: Олимпик Марсеј – Атлетик Билбао 0:1
ЛЕ: Валенсија – Рапид Беч 6:0

Коментари / 0

Оставите коментар