ФС БиХ одбио Енглезе!

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине, осим договореног меча са Шпанијом имала је за мај ове године понуду још једне велесиле, националног тима Енглеске.

Фудбал 20.02.2016 | 17:20
ФС БиХ одбио Енглезе!

Међутим, преговори око одигравања меча Енглеска - БиХ, барем у мају ове године, су пропали. Разлог, неодговарајући термин, али и лоши финансијски услови који су нуђени Фудбалском савезу БиХ, сазнаје агенција "Анадолија".

Агенција која је требала организовати сусрет, али и први људи ФС Енглеске понудили су БиХ пријатељску утакмицу 22. маја, и нису жељели правити никакве уступке у погледу евентуалног помјерања термина и поред неколико молби из Сарајева.

Сходно томе, челницима ФС БиХ, односно стручном штабу фудбалске репрезентације БиХ то никако није одговарало јер би у том случају играче на окупу морали држати и више од 20 дана, с обзиром да су већ уговорени тест дуели са Шпанијом 29. маја, те наступ на Кирин купу у Јапану од 3. до 7. јуна.

Осим тога, агенција је понудила ФС БиХ и изузетно малу суму новца за играње против учесника предстојећег Европског првенства у Француској, тако да су преговори пропали, односно БиХ је одбила играти против Енглеске.

У ФС БиХ истичу да ће и поред тога репрезентација БиХ имати довољан број контролних утакмица до септембарског старта квалификација за Свјетско првенство "Русија 2018." и да неће тражити додатне спаринг партнере.

Сада је и дефинитивно јасно да ће популарни "змајеви" до квалификационог дуела 6. септембра против Естоније, имати провјере против Луксембурга у Луксембургу (25. марта), Швајцарске у Цириху (29. марта), Шпаније у Сент Галену (29. маја), те на Кирин купу у Јапану, гдје ће поред домаће селекције и БиХ наступити Данска и Бугарска.

Коментари / 0

Оставите коментар