Посљедње збогом Санију: Ако је гол мудрост, Сантрач је краљ!

У Скупштини града Београда одржана је комеморација недавно преминулом бившем репрезентативцу и селектору репезентације Југославије Слободану Сантрачу.

Фудбал 18.02.2016 | 18:00
Посљедње збогом Санију: Ако је гол мудрост, Сантрач је краљ!

Потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Иван Ћурковић рекао је да Сантрач није био само изузетан фудбалер и селектор, већ и човек који "никада није истицао свој изузетан успех".

"Сантрач је био непоновљиви стрелац и стручњак ретког кова. Стручност га је и довела у нашу организацију у којој је оствавио запажени траг. Радио је у време санкција, под тешким условима, али је успео да наш државни тим одведе на Светско првенство у Француску 1998", рекао је Ћурковић.

Бивши селектор фудбалске репрезентације Југославије, као и Србије и Црне Горе Илија Петковић истакао је да "нас је у ово вртоглаво време, напустио један од последњих романтичара, који није тражио лопту, већ је она тражила њега".

"Сани је био велики професионалац, који је све послове и обавезе завршавао с лакоћом. Био је водећи стрелац у три чувене навале нашег клуба, који је у његово време остваривао најбоље резултате", рекао је Петковић.

Портпарол ФСС Александар Бошковић подсетио је присутне на изузетну играчку и тренерску каријеру популарног Санија, истичући да "ако је у фудбалу највећа мудрост дати гол, Сантрач је био краљ фудбала".

Комеморацији су присуствовали синови и чланови породице покојног Сантрача, бројни пријатељи, спортисти и спортски радници, као и представници амбасада земаља у којима је Сантрач радио.

Сантрач је преминуо 13. фебруара у 70. години, а сахрањен је на Топчидерском гробљу у Београду. Каријеру је градио у ОФК Београду и Грасхоперсу, док је био члан и Партизана и Галенике.

У сезони 1971/72. добио је "бронзану копачку", као трећи стрелац Европе са 33 постигнута гола. За национални тим СФР Југославије одиграо је осам мечева и постигао један погодак.

Као селектор, Југославију је предводио од 1994. до 1998. године.

Коментари / 0

Оставите коментар