ПУПС неће више са СПС, иде код Вучића

Председништво ПУПС одлучило је да напусти коалицију са СПС и покуша да постигне предизборни споразум са СНС, саопштила је та странка.

Србија 18.02.2016 | 12:00
ПУПС неће више са СПС, иде код Вучића

О одлуци је обавештен лидер СПС Ивица Дачић, а ПУПС поручује да ће на изборе ићи сам, ако се не договори са СНС.

"Из искуства које смо имали са садашњом Владом, најбољи начин да се у целости испуне циљеви ПУПС, пре свега заштита положаја пензионера, је да своје будуће деловање усклади директно са политичком мисијом председника Владе господина Александра Вучића", наводи ПУПС.

Одлука је донета након разговора лидера ПУПС Милана Кркобабића и лидера СПС Ивице Дачића, који је "обавештен о овој одлуци".

Како се наводи, ПУПС је током протекле две године "истрајно подржавао политичка залагања председника Владе да сачува државу од банкрота, чиме је, практично, обезбеђена сигурност и редовност исплата пензија".

ПУПС сматра да је премијер показао највећу посвећеност нашим циљевима, као и највећу пажњу за потребе пензионера.

"Стога, природно је да тежимо да јачамо сарадњу са њим и странком коју води. Одлука Председништва је да се обратимо председнику Владе г. Вучићу како бисмо отпочели разговоре о могућем предизборном споразуму са СНС. Уколико у разговорима констатујемо да таква врста сарадње није могућа, председништво је чврсто уверено да је ПУПС способан и за самостални излазак на предстојеће изборе", наводи се у саопштењу.

СПС, ПУПС и ЈС су потписали коалициони споразум пред мајске изборе 2008. године и од тада су заједнички наступале на изборима.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

оо

18.02.2016 11:02

Кркобабићи би да и даље кркају ?!

ОДГОВОРИТЕ