Видео - Куп Кораћа: Звезда против "отписаних"!

Дуелима Мега Лекс – Константин и Партизан – ФМП вечерас у Нишу почиње Куп Радивоја Кораћа.

Кошарка 18.02.2016 | 13:00
Видео - Куп Кораћа: Звезда против "отписаних"!

Фаворит ће и ове сезоне бити троструки узастопни освајач Црвена звезда, којој ће прва препрека у петак бити Смедерево, а последњи четвртфинални пар чине Металац и Борац Чачак.

Турнир у Нишу ће можда највише значити до пре неколико недеља "отписаном" Партизану, црно-бели су коначно решили питање опстанка у АБА лиги, па ће имати прилику да покажу навијачима шта могу да очекују од њих у будућности.

"Свака прилика за освајање трофеја мотивише играче и сигурно је да ће сви доћи у Ниш спремни да пруже свој максимум и боре се до краја. Очекује нас такмичење које је замишљено да пружи шансу свима у 40 минута. Идемо у Ниш са жељом да учинимо све како би тамо остали што дуже. Немамо притисак, улога фаворита за освајање трофеја припада другим тимовима а наша обавеза је да се као и до сада максимално боримо од почетка до краја", изјавио је Џикић.

Партизан и Звезда деле прво место по броју трофеја од успостављања Купа Радивоја Кораћа 2003. са по пет, а преостала три је освајао ФМП.

Фаворит из сенке је Мега Лекс, млади тим Дејана Милијевића игра најбољу сезону у историји, изборио је плеј-оф АБА лиге, а сада ће покушати да после два пораза у финалу коначно стигне и до првог трофеја.

"Апсолутно нисам и не могу бити незадовољан учешћима екипе на последња два Купа. Јер, довести екипу Црвене звезде која је у свему за три копља изнад нас да до последњег момента страхује за трофеј је велика ствар", рекао је Милојевић.

Тимови из Кошаркашке лиге Србије ФМП, Константин, Смедерево и Борац су аутсајдери, али су претходне сезоне показале да их не треба потпуно занемарити, пре свега екипу из Железника.

КРК, четвртфинале:
17:00 Мега Лекс – Константин
21:00 Партизан – ФМП

Петак:
18:00 Металац – Борац
21:00 Звезда – Смедерево

Коментари / 0

Оставите коментар