Кејт Мидлтон о проблемима менталног здравља

Војвоткиња од Кембриџа Кејт Мидлтон покушава да уклони стигму са проблема менталног здравља, учествујући у уређивању издања америчког портала Хафингтон пост

Забава 18.02.2016 | 12:30
Кејт Мидлтон о проблемима менталног здравља

Британска принцеза, војвоткиња од Кембриџа Кејт Мидлтон покушава да уклони стигму са проблема менталног здравља, учествујући у уређивању издања америчког портала Хафингтон пост.

Кејт Мидлтон је изјавила да она и принц Вилијам не би оклевали да потраже помоћ ако би помислили да је неопходна њиховој деци Џорџу и Шарлот.

Коментар британске принцезе долази након што је Хафингтон пост најавио почетак кампање под називом "Yоунг Миндс Маттер" (Млади умови су важни) у циљу подизања свести о менталном здрављу деце.

Војвоткиња, која подржава неколико организација које се баве овим питањем, написала је да је чула "срцепарајуће приче о животима који су били растргнути".

Она је позвала на промену, наводећи да "због тога што су проблеми с менталним здрављем и даље табу, многе одасле особе су често превише уплашене да потраже помоћ за децу о којој се старају".

Супруга америчког председника, Мишел Обама такође је написала чланак за сајт и похвалила Кејт Мидлтон јер је указала на проблеме менталног здравља, "посебно деце и десетине милиона људи који пате у тишини".

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар