Андерлехт спремио 4.000.000 за Ђуричића, али све зависи од Ливерпула?!

Трансфер Дениса Прета на Енфилд сигурно ће условити дужи останак српског репрезентативца у Бриселу.

Фудбал 19.02.2016 | 13:20
Андерлехт спремио 4.000.000 за Ђуричића, али све зависи од Ливерпула?!

Није било много оних који су веровали да би Филип Ђуричић могао да подигне своју каријеру из пепела после неуспелих мисија у Бенфики, Мајнцу и Саутемптону. Било је још више оних који су мислили да ће Андерлехт бити последња велика станица у каријери српског репрезентативца, али ствари се полако мењају у корист некадашњег бисера Црвене звезде. Блистава издања у дресу Краљевског клуба из Брисела натерала су белгијске новинаре да „погурају“ Управу клуба ка одлуци да што пре пошаљу званичну понуду за Ђуричића и тако капаришу велико појачање за будућност. Изгледа да су медији у својој намери успели.

Како јавља угледни белгијски лист Ниеуwсблад, Андерлехт је спреман да Бенфики пошаље понуду од 4.000.000 евра, што је дупло мање од откупне клаузуле коју у свом уговору има Ђуричић. Али, после сукоба који је млади офанзивни везиста имао са Бенфикином легендом Руи Кошта, након чега је и одстрањен из првог тима, у Андерлехту се надају да би лисабонски Орлови могли да попусте и пристану на драстично умањену суму новца.

Ипак, Андерлехтова евентуална повишица у плаћању Ђуричића највише ће зависити од најбољег играча клуба - Дениса Прета. Готово је извесно да ће суперталентовани везиста отићи на крају сезоне, што је индиректно потврдио и његов менаџер, а према последњим наводима, наредна дестинација Андерлехтове златне коке биће - Ливерпул. Јирген Клоп је Прета детаљно анализирао и посматрао још ове зиме, али је највећи белгијски клуб одбацио могућност да се играча одрекне већ у јануару.

Али, како Прет пружа одличне партије, његов трансфер у Ливерпул, или неки други европски клуб, само је питање времена. Ђуричић би у тој ситуацији био директна замена за Прета и добио би једну од водећих улога у Андерлехту. Његова годишња плата од близу 4.000.000 евра не би требало да буде проблем за некадашњег шампиона.

Сви услови за трансфер су испуњени, сада се само чекају завршни кораци. Сви би били задовољни.

Коментари / 0

Оставите коментар