Јокић: Част је играти за Србију, али ако не будем члан “Орлова”, биће они добри!

Не може много европских новајлија у НБА да се похвали дебитантском сезоном из снова какву има 20-годишњи српски центар.

Кошарка 18.02.2016 | 16:20
Јокић: Част је играти за Србију, али ако не будем члан “Орлова”, биће они добри!

Никола Јокић је изненадио многе бравурама у дресу Денвер Нагетса. Толико, да су Лос Анђелес Клиперси понудили свог Ол стар играча Блејка Грифина и Ленса Стивенсона, не би ли заузврат добили Јокића и његове саиграче Данила Галинарија, Кенета Фарида и Вила Бартона. Управа Николиног клуба је понуду глатко одбила. И не чуди, презадовољни су њиме, а и он ужива у својој дебитантској сезони.

- Веома сам поносан што сам у НБА и што представљам Србију у најјачој лиги на свету. Имамо играче који се намећу у НБА, који корачају Дивчевим стопама, што је добро за нашу земљу. Људи се буде ноћу да би нас гледали путем ТВ преноса, иако је временска разлика огромна. Ја ћу наставити да тренирам вредно, како би се моји сународници осећали поносно због мене. Сада сам сконцентрисан на првенство, а играње за репрезентацију је мој наредни циљ - рекао је Јокић, који је минуле суботе са 12 поена учествовао на Ол стар викенду, у међусобном сусрету нових звезда лиге.

А за успех у тој лиги има једноставан рецепт:

- Трчање, трчање и само трчање. Ако сте високи, а можете да трчите по целом терену, стално, онда имате потенцијал да постанете баш добар играч. Брзина кошарке је у НБА потпуно другачија у односу на ону са којом сам до сада једино имао искуства. Привикавам се на то, али и даље напорно радим на том сегменту моје игре - каже 20-годишњи Сомборац.

Њега, међутим, не занима само брзина на паркету.

- Желим да будем што је могуће комплетнији играч, како у нападу, тако и у одбрани. Да добро скачем, да додајем, али пре свега, да помогнем саиграчима да побеђују.

Јокић признаје да је имао узора и у бившим кошаркашким асовима наше земље, као и у неким садашњим:

- Волео сам Дивца, а волим и Бобана Марјановића. Он је изузетно висок, али и веома ефикасан. На терену све ради, погађа, додаје, бриљира у одбрани, скаче. Србија је увек имала добре високе играче и желим да учим од свих најбољих које смо икада имали.

Јокић не крије да би волео да заигра за Србију овог лета, када "орлове" у Београду најпре чека квалификациони олимпијски турнир а онда, ако све буде како људи у "земљи кошарке" и прижељкују, наступ у Рио де Жанеиру.

- Ако будем део репрезентације, бићу невероватно срећан због прилике да помогнем саиграчима. Желимо да покажемо свету да се Србија вратила међу најбоље кошаркашке нације на планети. Сви сањају да заиграју на Олимпијским играма, а ми смо више него вољни да тај сан остваримо. Не знам шта ће се десити до лета. Не знам да ли ће ме Денвер пустити, или ћу можда бити повређен. Не желим да било шта обећам мојој домовини, а да онда то не испуним. Желим да будем стрпљив, видећемо шта доноси време пред нама. Мени би била невероватна част да играм за Србију. Цела држава би нас гледала. Али, биће та екипа добра и да ја не будем њен део - каже Никола Јокић.

Коментари / 0

Оставите коментар