Званично: "Змајеви" на европског првака!

Пријатељски дуел Шпаније и Босне и Херцеговине биће одигран 29. маја у Ст. Галену. "Никада није било никакве дилеме да ли ће се сусрет са Шпанијом играти", рекао је потпредсједник ФС БиХ Дарко Љубојевић.

Фудбал 18.02.2016 | 22:00
Званично: "Змајеви" на европског првака!

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине одиграт ће пријатељску утакмицу са актуелним и троструким европским прваком Шпанијом, 29. маја ове године у швицарском Ст. Галену, потврђено је дефинитивно и у писменој форми.

"Утакмица ће се играти. Никада није било никакве дилеме да ли ће се сусрет играти, а након што смо се и усмено договорили, потписали смо и уговор о одигравању меча. Потпис нашег Савеза и агенције која је организовала утакмицу на уговор стављен је још у јануару. Прије неколико дана то су учинили и из Фудбалског савеза Шпаније. Они су мало каснили због неких својих процедуралних активности. Но, сада то је то дефинитивно, играмо са првацима Европе", рекао је Дарко Љубојевић, потпредсједник Фудбалског савеза БиХ (ФС БиХ), нагласивши:

"Надам се да ће наши играчи у истинском спектаклу у Ст. Галену потврдити квалитет, одиграти добру утакмицу и остварити добар резултат против Шпанаца".

Љубојевић је истакао и да ће осим гостујућих тест сусрета са Луксембургом 25. марта, четири дана касније са Швајцарском, те раније споменутим мајским дуелом са Шпанијом, изабраници селектора Мехмеда Баждаревића од 3. до 7. јуна наступити и на Кирин купу у Јапану, гдје за противнике може имати Бугарску, Данску или домаћи национални тим.

"Савез се заиста потрудио да нашим репрезентативцима осигура адекватне контролне утакмице пред септембарски старт квалификација за Свјетско првенство, након којих вјерујем да можемо поновити успјех одласка на Мундијал у Бразил, односно да ћемо се радовати и пласману на планетарни шампионат у Русију", казао је Љубојевић.

Делегација ФС БиХ у којој је био и потпредсједник Љубојевић прије неколико дана је присуствовала састанку челника 13 савеза (Србија, Хрватска, Словенија, Македонија, Црна Гора, Бугарска, Румунија, Албанија, Кипар, Грчка, Турска, Русија и БиХ) у Београду, којем је присуствовао и генерални секретар УЕФА и кандидат за предсједника ФИФА на предстојећим изборима Ђани Инфантино.

"Сви смо јасно истакли и сложили се како ћемо на изборима за предсједника ФИФА глас дати Инфантину. Учинићемо то не само зато што је кандидат УЕФА и из Европе већ што је најбољи од свих кандидат за предсједника ФИФА, коју у наредном периоду очекује изузетно тежак посао, гдје неће смјети бити ни најмање грешке. Инфантино је човјек са дугогодишњим искуством у УЕФА. У Београду нам је представио идеје и план и програм рада ако буде изабран за предсједника ФИФА. Једини се појавио пред нама и рекао нам шта ће радити. Сходно томе, за нас у ФС БиХ нема дилеме за кога гласати на предстојећим изборима за првог човјека свјетског фудбала", тврди Љубојевић.

За разлику од ранијих састанака у Опатији и Будви, у Београду није било ријечи о евентуалном формирању регионалне лиге на простору некадашње СФР Југославије.

"УЕФА је недавно иницирала идеју о интересантном такмичењу оних екипа које испадну у квалификацијама за Лигу шампиона и Лигу Европе. Било би то треће такмичење, нешто попут некадашњег Интертото купа који би финансирала УЕФА. Како је истакнуто, за побједника биле би осигуране финансијска, али и награда, можда у директном учешћу у Лиги шампиона наредне сезоне. Идеју из УЕФА прихватила је већина савеза, националних чланица. Међутим, против су условно речено 'велики' савези јер сматрају да би узет дио финансијског колача Лиге шампиона и Лиге Европе. Пружили су скепсу, мали отпор, али вјерујем да ће се идеја реализовати и такмичење кренути од како је предвиђено 2018. године. Сигурно би то било добро и за наше клубове који не изборе пласман у групну фазу Лиге шампиона и Лиге Европе", закључио је Љубојевић.

Коментари / 0

Оставите коментар