Премијер лига сљедеће сезоне: Све звијезде на клупи!

Пеп Гвардиола преузима Манчестер сити, Жозе Мурињо наводно долази у Манчестер јунајтед, а у Челси ће... "Ел Чоло"! Каква ће то лудница да буде (ако се све ово оствари, наравно)!

Фудбал 22.02.2016 | 00:00
Премијер лига сљедеће сезоне: Све звијезде на клупи!

Више различитих извора пише да ће ватрени Аргентинац Дијего Симеоне звани "Ел Чоло", у наредној сезони доћи у Премијер лигу!

Према писању шпанског "ОК Диарио", Симеоне је наводно прихватио понуду Челсија, према којој ће годишње добијати готово 12 милиона евра!

Исти извор преноси и да је Симеоне саопштио челницима Атлетико Мадрида да жели нове изазове у каријери, после четворогодишњег рада у клубу са стадиона "Висенте Калдерон".

Симеоне важи за једног од најбољих тренера у Европи, поготово што је од доласка у Атлетико Мадрид 2011. године правио разна "чуда". Са Атлетиком је освојио титулу првака Шпаније (2014. године), прву после 18 година, а исте године је стигао и до финала Лиге шампиона. Бивши аргентински репрезентативац је Атлетико водио на 239 мечева до сада и има 151 победу.

Ову информацију, наравно, баш као и ону за Муриња и Манчестер јунајтед, треба узети са резервом.

Упућени извори из шпанског фудбала, раније су објавили да Симеоне има жарку жељу да води Атлетико у наредној сезони, дакле од лета 2017. године када је планирано пресељење на нови стадион.

Но, ако је наведена понуда Челсија (од 12 милиона евра годишње) заиста на столу, Симеоне ће бити на великом искушењу. Челси тражи тренера на дуже стазе, а Симеоне испуњава све услове - млад је, енергичан и има завидну биографију. Уз то, газда Челсија Роман Абрамович је, наводно, његов велики поштовалац.

Дакле, за сада је извесно да ће Пеп Гвардиола од лета седети на клупи Манчестер ситија (реч је о трогодишњем уговору) и ако се заиста догоди да Мурињо преузме Јунајтед, а Симеоне Челси, гледаћемо заиста велике звезде на клупама енглеских клубова.

Коментари / 0

Оставите коментар