Анализа и најава Купа: Почиње борба за трофеје!

Историја, распоред и сатница Купа Радивоја Кораћа, који почиње у четвртак. Ко ће тријумфовати ове сезоне?

Кошарка 17.02.2016 | 23:00
Анализа и најава Купа: Почиње борба за трофеје!

Граница првог и другог дела сезоне је пред нама. Време је за расподелу трофеја.

Као и прошле године, нишка хала "Чаир" поново ће бити домаћин Купа Радивоја Кораћа, који ће почети у четвртак, а биће завршен у недељу.

И ове године, као и две претходне, "Жућкову левицу" брани први фаворит - Црвена звезда Телеком, други најуспешнији тим домаћег куп такмичења иза Партизана, који такође стиже у Ниш у доброј форми, али и са проблемима са повредама, тренутно заједничким за оба "вечита" ривала.

У Хумској станује 13 трофеја националног купа, на Малом Калемегдану осам, а хала у Нишу специфична је за ово такмичење из неколико разлога.

- На иницијативу угашеног КК Хемофарм, домаћи Куп преименован је 2003. у Куп Радивоја Кораћа после укидања међународног такмичења под тим именом. Први тако названи домаћи куп турнир одржан је 2003. баш у Нишу и победник је био ФМП.

- На истом месту, Партизан је "нанизао" четири од пет узастопно освојених купова, почев од 2008, а закључно са 2012. Од следеће године, почела је серија победа Звезде у финалима и управо у Чаиру је прошлог фебруара продужена на три тријумфа.

- И историја куп такмичења наше претпрошле државе, СР Југославије, такође је започета у Нишу, где је 1992. Партизан Жељка Обрадовића освојио пехар.

- Током деведесетих, Куп СР Југославије само се још једном враћао у град на Нишави и победник је био ФМП, једини тим који је од 2001. освајао Куп уз "вечите".

Шта нас ове године чека у борби за "Жућкову левицу", оригинални трофеј међународног купа, који се од 2013. додељује победнику?

Турнир ће почети у четвртак, 18. фебруара, а биће завршен 21. 

Првог дана, од 17 часова, у првом четвртфиналном мечу састаће се Мега Лекс и Константин, а од 21 часова Партизан и ФМП.

У петак, 19. фебруара од 18 сати играју Металац и Борац, а од 21 час бранилац трофеја Црвена звезда и Смедерево, дебитант.

Први полуфинални меч у коме се састају победници дуела Мега Лекс - Константин и Металац - Борац на програму је 20. фебруара од 17.00 сати. Друго полуфинале заказано је за суботу у 21.00 и играће победници дуела Партизан - ФМП и Звезда - Смедерево.

У случају да "вечити" оправдају улоге фаворита и заиграју у суботу увече, очекује се да ће овај пут организовани навијачи Звезде доћи директно из Београда на утакмицу, јер се фудбалски меч Звезда - Младост игра у 14 часова. Прошле године су право из Хумске пред халу стигли навијачи Партизана, одмах после фудбалског меча Партизан - Вождовац.

Дан после, у недељу од 21 час биће одиграно финале.

Коментари / 0

Оставите коментар