Видео - Дел Потро се вратио побједом: Био сам нервозан!

Аргентински тенисер Хуан Мартин дел Потро победом се вратио на АТП тур после скоро годину дана паузе.

Тенис 17.02.2016 | 21:00
Видео - Дел Потро се вратио побједом: Био сам нервозан!

Делпо је у првом колу турнира из Серије 250 у Делреј Бичу савладао домаћег играча Дениса Кудлу са 6:1, 6:4.

Делреј Бич познато је место повратка за 27-годишњег Аргентинца, пошто је ту освојио трофеј 2011. године као 166. тенисер света, када се враћао после операције ручног зглоба.

“Победа после 11 месеци поклон је за мене – узбуђен сам јер осећам да ако останем здрав, могу поново да постанем опасан играч једног дана“, рекао је некадашњи четврти тенисер света и додао:

“Био сам нервозан пре меча, али и узбуђен да видим како ће ми изгледати форхенд и сервис. Знао сам какав ће ми бекхенд бити... Још радим како бих бекхенд довео до нивоа достојног овог нивоа такмичења“.

Дел Потро је први сет добио за 24 минута, а у другом је одмах направио брејк и сачувао га за тријумф у мечу дужем нешто више од сат времена.

Ово је четврти пут да се Хуан враћа после повреде, ручни зглобови највећи су му проблем, прошле године одиграо је само два турнира и завршио је ван Топ 100 трећи пут у последњих шест година.

“Не радим ништа посебно – једино што могу јесте да радим напорно. Имам сјајну породицу и добре пријатеље који ме подржавају све време. Гледали су ме на ТВ-у у Аргентини, то је тамо веома касно и знам да су веома поносни на мене јер знају колико сам тужан био у прошлости“, каже освајач УС опена из 2009. године.

У другом колу Аргентинац ће играти са квалификантом Џон-Патриком Смитом, који је на старту изненадио трећег носиоца Ива Карловића.

Коментари / 0

Оставите коментар