Симоновић: Не оптерећујемо се проласком у Топ 8 Евролиге!

Имамо проблеме са повредама пред Куп! "Жељни смо доказивања, очекује нас веома тежак период и битно је да га сви дочекамо максимално спремни”, истакао је кошаркаш црвено-белих.

Кошарка 17.02.2016 | 18:20
Симоновић: Не оптерећујемо се проласком у Топ 8 Евролиге!

Кошаркаши Црвене звезде ове недеље чека одбрана првог трофеја – Купа Радивоја Кораћа. Домаћин финалног турнира од четвртка до недеље биће нишка дворана Чаир, а ривал црвено-белим’ у четвртфиналу биће члан Кошаркашке лиге Србије Смедерево 1953.

Крилни кошаркаш актуелног освајача Купа Марко Симоновић истиче да ће његов тим дати све да одбрани трофеј.
“Куп није класично такмичење, пошто се играју три утакмице у три дана. Мислим да нас чека изузетно тежак посао, али идемо у Ниш да дамо све од себе и покушамо да нападнемо први трофеј ове сезоне. Имамо проблеме са повредама у тиму, али надам се да ћемо до почетка финалног турнира бити комплетни. Свесни смо да је увек теже одбранити трофеј, него га освојити, с тог аспекта нам је додатно отежан посао, али ћемо се борити”, наглашава Симоновић.

Симоновић истиче да је Ниш увек био сјајан домаћин Купа и позвао је све љубитеље кошарке да дођу и уживају у добрим утакмицама.
“У Нишу је увек одлична атмосфера и заиста волим да играм тамо. Верујем да ће трибине бити испуњене до последњег места и да ће то бити још један прави кошаркашки празник. Сигуран сам да ће сви љубитељи кошарке имати шта да виде и уживати у квалитету приказане игре свих тимова”, рекао је крилни кошаркаш Звезде.

Уколико успешно савладају прву препреку, кошаркаше Звезде у полуфиналу Купа чека сусрет са бољим из дуела Партизана и ФМП Железника. Преостале парове четвртфинала чине Мега Лекс и Константин, односно Металац и Борац. Куп Радивоја Кораћа ће означити само наставак напорног низа утакмица за Црвену звезду, а одмах после финалног турнира у Нишу Симоновића и саиграче очекује наставак борбе за пласман међу најбољих осам тимова у Евролиги.
“Резултат који смо до сада остварили у Евролиги је изванредан. Слабије смо започели групну фазу, али смо се потом подигли и показали квалитет и потенцијал које поседујемо. Не оптерећујемо се пласманом у Топ 8, идемо од утакмице до утакмице. Жељни смо доказивања, очекује нас веома тежак период и битно је да га сви дочекамо максимално спремни”, истакао је Симоновић.

Наредна утакмица кошаркаше Црвене звезде у Евролиги чека 26. фебруара, када ће дочекати Анадолу Ефес. Пред тај сусрет, црвено-бели држе треће место у групи Е Топ16 фазе са четири победе и три пораза колико има и Панатинаикос, а испред њих су Фенербахче и Локомотива Кубањ.

Коментари / 0

Оставите коментар