ЛШ: Реал из Рима, креће ка Милану!

Рома - Реал Мадрид и Гент - Волфзбург су дуели осмине финала Лиге шампиона који нас очекују у среду увече.

Фудбал 17.02.2016 | 12:40
ЛШ: Реал из Рима, креће ка Милану!

Сви путеви воде у Рим, али кад су у питању Лига шампиона и тренерска каријера Зинедин Зидана онда су вечни град и стадион Олимпико резервисани за почетак.

Циљ је, за ову сезону, повратак у Италију и утакмица за трофеј у елитном такмичењу која ће се 28. маја играти на Сан Сиру у Милану.

Реал Мадрид у среду увече гостује Роми у првом мечу осмине финала Лиге шампиона и реално гледајући апсолутни је фаворит, али Римљани превођени повратником на клупи Лучаном Спалетијем и асовима попут Франческа Тотија, Данијеле Де Росија или Едина Џека верују да четвртфинале није немогућа мисија.

"Лига шампиона увек изазива посебне емоције, освојио сам два трофеја, као играч са Реалом и као помоћни тренер, али сам са Јувентусом губио два финала. Сваки играч сања да освоји овај трофеј и Светско првенство, спремни смо и зашто да кријемо, амбиције су нам максималне", изјавио је Зидан за званични сајт УЕФА.

Француз на сутрашњем мечу неће моћи да рачуна на већ дуже време повређеног Герета Бејла, а добра вест за навијаче Мадриђана је опоравак стандардног левог бека Марсела.

Римљани се, ипак, надају чуду, а зимско појачање из Ђенове Дијего Пероти истиче да шанса постоји, посебно у првом мечу.

"Реал је уз Барселону и Бајерн фаворит за трофеј, али ми на Олимпику можемо све. Велики задатак је на нама са средине терена, ако добијемо ту битку, све је могуће", изјавио је Пероти.

У сенци римског дуела први меч осмине финала играће Гент и Волфсбург, а немачки вицешампион не би требало да има већих проблема на путу до четвртфинала.

Оба дуела почињу у стандардном термину од 20.45 сати.

Коментари / 0

Оставите коментар