Анализа: Ни Меси, ни Варди, ни Суарез, већ је најуботији у Европи...?!

Најубојитији нападач Европе игра за Еибар! Борха Бастон ове сезоне реализовао 82 посто шанси, далеко више него суперстарови Барселоне или сензација Премијер лиге!

Фудбал 21.02.2016 | 20:40
Анализа: Ни Меси, ни Варди, ни Суарез, већ је најуботији у Европи...?!

Ни Меси, ни Суарез, а ни сензација Премијер лиге – Варди. Гледајући искључиво статистичке податке најубојитији нападач у лигама петице тренутно је стациониран у Баскији и брани боје Еибара. Погађате, реч је Борхи Гонзалесу Томасу, познатом по надимку Бастон.

Апсолутни јунак Еибара и „кривац“ за сјајне резултате малог баскијског клуба ове сезоне постигао је 16 првенствених голова. Бројка за респект, али далеко иза цифара које уз себе имају Варди, Меси и Суарез. Међутим, Бастон је према појединим статистичким подацима ове сезоне реализовао 82 посто шанси, далеко више од набројаних играча.

Борха Бастон је дуго присутан на теренима шпанске Примере. Реч је о Атлетиковом детету које није успело да се избори за место под сунцем у матичном клубу. Време проводи по позајмицама, баш као и ове сезоне у Еибару... О његовим последњим остварењима је много тога познато, али Бастон од 2013.године има контунитет када је реч о броју постигнутих голова.

Тада је играо за Ла Коруњу (десет голова), да би током сезоне 2014/15. блистао у редовима Сарагосе. Тада је на 39 утакмица постигао 23 гола.

Ове сезоне се само играчки надоградио и сигурно је да ће успети да се „наплати“. Ако му Атлетико није суђен, има ко јесте.

Коментари / 0

Оставите коментар