Скупштина Српске наставља засједање

Народна скупштина Републике Српске требало би данас да разматра Нацрт закона о службеницима и намјештеницима у органима јединице локалне самоуправе, чији је циљ да се изворни и пренесени послови обављају на ефикасан и функционалан начин, стручно и политички неутрално.

Република Српска 16.02.2016 | 08:00
Скупштина Српске наставља засједање

Наведеним законом се уређују права и дужности из радног односа службеника и намјештеника запослених у органима јединице локалне самоуправе. Права и дужности из радног односа функционера у органима јединице локалне самоуправе уређују се посебним законом, осим ако нешто није дефинисано наведеним законом, речено је Срни у парламенту Српске.

У наставку девете редовне сједнице посланици би требало да разматрају Нацрт закона о позоришној дјелатности и Нацрт закона о измјенама Закона о електронском пословању Републике Српске.

Посланици би требало да разматрају и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о премјеру и катастру Републике Српске, те Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о Радио-телевизији Републике Српске.

У првом дијелу засједања, које је било прошле седмице, Народна скупштина Републике Српске усвојила је Закон о сузбијању корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала којим се уређује оснивање, организација и надлежност посебних организационих јединица тужилаштва, суда и других органа у Републици Српској. 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Влада РС=илузија

16.02.2016 08:58

Млатите празну сламу, за то сте одлицно плацени а сколовање вам је и за то упитно... Кад похапсите све мафијасе у политици, а има их око 90%, онда распредајте о сузбијању криминала али у пракси а не теоретски... Доста висе продавања магле!!!

ОДГОВОРИТЕ