Марина: Утакмица са Украјином је најтежа!

Селекторка Србије Марина Маљковић рекла је да је за њене кошаркашице суботња утакмица са Украјином најтежа у квалификацијама за Европско првенство.

Кошарка 17.02.2016 | 13:00
Марина: Утакмица са Украјином је најтежа!

"Ситуација је слична као што је била на окупљању у новембру. Оно што, нажалост, није исто је што Соња Петровић, коју видите са стране, мучи муку с повредама. Она, како ствари стоје, неће моћи да помогне репрезентацији у најтежој утакмици, у суботу против Украјине. Остаје нека нада да ће наш медицински тим урадити нешто, али су шансе веома мале", рекла је Маљковићева новинарима у Београду.

У тиму није било Кристине Топузовић, која је оперисала раме и паузираће до лета. Нове играчице у тиму су Биљана Пешовић и Драгана Станковић.

"Ово је прилика да тестирам и њих, које имају добре сезоне у својим клубовима и да видимо шта оне могу да помогну репрезентацији у овом тренутку", рекла је селекторка.

Србија и Украјина деле прво место на табели Групе Д, са по две победе до сада.

"Украјина је најнезгоднији противник, посебно на њиховом терену. Мислим да имамо бољи тим, али с обзиром на проблеме које тренутно имамо...рећи ћу вам што сам рекла и девојкама: победа се од нас очекује, али победа неће доћи ни мало лако. Једноставно, имамо обавезу као шампиони да се шампионски понашамо и тренирамо да бисмо могли да остваримо резултат против Украјине у гостима", рекла је Маљковићева.

Селекторка је напоменула да нема непознаница што се тиче суботњег ривала. После Украјине, Србија иде у Немачку, што је противник кога је у новембру убедљиво победила у Београду, 100:57.

"Код Немачке је најнезгоднија хала у којој играју, ако треба нешто да се издвоји. Они тамо играју потпуно другу кошарку. То је затворени спортски центар који буде пун за време утакмице. Доста је чудан осећај играти у тој хали, која не делује уопште као да је хала за репрезентацију. Доста је тешко играти тамо. Ми морамо да се држимо озбиљности из прве утакмице", рекла је она.

Хала Пионир била је пуна у новембру за утакмицу против Немачке, а селекторка је казала да екипа то и даље памти.

"Не знам када ћемо то избацити из главе. Што се тиче атмосфере, осећамо велику срећу што смо заједно. То је позитивна ствар ових квалификација, што смо у својој земљи. Зајдно се добро осећамо и можемо заједно да радимо. Битно је да ни у једном моменту не заборавимо на концентрацију и на наше понашање, које увек мора да буде на највишем могућем нивоу", рекла је селекторка Србије.

Србија је актуелни европски првак, али ипак мора да учествује у квалификацијама за Европско првенство.

"Прија нам свакако да се више дружимо, да није празна сезона, да нисмо само клупски у обавезама у току сезоне па се виђамо лети. Са те стране заиста нам годи. Ви знате да ја нисам кукала тада, него сам рекла да ћемо се понашати онако како је Фиба одлучила. Постоји неки разлог зашто је то тако", рекла је Маљковићева.

"Мени се свиђа тај значај репрезентације у свакој земљи и што једноставно јесте виђање и што се све прекида и сви клубови и сва такмичења прекидају да би се гледала репрезентација. С те стране не могу да се жалим, то поштујем. У неком најскоријем периоду ћете сазнати и неки даљи наш програм пред Олимпијске игре. Имаћемо више акција, више дружења у току године. Тако смо мало променили неки план припрема за Олимпијске игре, да наставимо у том стилу да се чешће, а краће окупљамо", додала је Марина Маљковић.

Она је новинарима рекла и да је њој лично драго што може да ради у Хали спортова, која се сада званично зове хала "Ранко Жеравица".

"Мени је заиста био онако посебан осећај и пуно срце да одрадим овај тренинг са репрезентацијом у овој хали која носи име чика Ранка", рекла је Марина Маљковић.

Коментари / 0

Оставите коментар