Пале: Вече сјећања на Зимске олимпијске игре

На Палама је вечерас, као знак сјећања на Зимске олимпијске игре 1984. године /ЗОИ '84/ , одржана манифестација "Пахуља која се не топи", а премијерно је приказан и филм о овој општини.

Босна и Херцеговина 15.02.2016 | 22:30
Пале: Вече сјећања на Зимске олимпијске игре

Начелник Пала Миодраг Ковачевић истакао је да су ЗОИ '84 историјски догађај који се не смије заборавити.

Он је нагласио да су уз помоћ грађана прикупљени предмети из периода одржавања Олимпијаде, те да посебно захваљује Ђорђу Кардуму чији су многобројни експонати вечерас изложени у Културном центру Пале.

Према Ковачевићевим ријечима, планирано је да у Спортско-пословном центру "Пеки" на Палама буде обезбијеђена соба у којој ће се налазити сви предмети из времена Олимпијаде.

Вечерас је премијерно приказан и промотивни филм о Палама који подсјећа шта је све у овој општини урађено у посљедњих 20 година, те којим све ресурсима располаже ова локална заједница.

Учесник ЗОИ '84 Милован Јевтовић истакао је да у његовој спортској каријери Олимпијада представља најзначајнији догађај.

"За мене Олимпијада није трајала 14 дана, већ практично пет година јер сам био шеф стаза и конструктор стаза за бијатлон на Игману", присјетио се Јевтовић.

Он је нагласио да је ЗОИ '84 један од највећих догађаја који се десио у БиХ и Југославији.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

15.02.2016 22:48

Знало се још тада у време одржавања ОЛИМПИЈСКИ ИГАРА да Југославија неће још дуго постојати. Зато су непријатељи Југославије уздигли ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ што су више могли да би касније када су вас спустили са неба на земљу што више разбили!

ОДГОВОРИТЕ