Футсал: “Орлови” долазе у Бањалуку?!

Футсал репрезентација Србије требало би наредне недјеље да буде гост Бањалуке и одигра пријатељску утакмицу са селекцијом Републике Српске.

Фудбал 17.02.2016 | 10:00
Футсал: “Орлови” долазе у Бањалуку?!

Идеја о гостовању "орлова" у највећем граду Републике Српске потекла је из Клуба малог фудбала Сократес који заједно са Фудбалским савезом Републике Српске жели да угости четврту екипу Европе.

“Имамо пријатељске везе са репрезентативцима Србије и дошли смо на идеју да буду наши гости. Футсал је сада на врхунцу популарности и долазак ‘орлова’ у Бањалуку био би велики погодак. Успоставили смо контакт са селектором Александром Ковачевићем који је начелно обећао долазак, али чекамо одлуку ФС РС која чека допуштење УЕФА. Надамо се да ће позитиван одговор стићи што прије, чак до уторка”, изјавио је представник Сократеса Милан Ћурлић за “Глас Српске”.

Он је додао да ако сада не успију организовати пријатељски сусрет Српске и Србије наставиће да покушавају док не добију дозволу. Ипак, коначну ријеч даће европска кућа фудбала која у овом случају поступа као да је у питању "велики" фудбал.

“Обратили смо се дописом Фудбалском савезу Србије да желимо играти са њима у Бањалуци у термину који њима буде одговарао и сада чекамо њихов званични одговор. Уједно, треба нам дозвола УЕФА јер је ријеч о званичном пријатељском мечу двије националне селекције. Процедура добијања одобрења за футсал је иста као и за А селекције, а допис поводом тога упућен је прошле седмице. Термин још не знам, али то бисмо могли веома брзо да организујемо ако добијемо потврдан одговор”, рекао је бањалучком листу генерални секретар ФС РС Родољуб Петковић.

Република Српска тренутно нема формирану футсал репрезентацију као ни селектора, али би се то лако могло организовати.

“Истина је да немамо футсал репрезентацију, али би то веома брзо могла да ријеши комисија за мали фудбал Фудбалског савеза РС”, додао је Петковић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милојко Бања Лука

17.02.2016 09:01

Неће да може! Ово да није објављено боље би било,сада ће УЕФА да то забрани као и у фудбалу,јер није то косово.

ОДГОВОРИТЕ