Побуна: Радници негодују, уредништво смирује ситуацију

Ми, новинари Срне ограђујемо се од злочиначког удружења које је киднаповало Срну и од ње направило канализациони отвор за изливање продуката креатора зла сваке врсте, формално и неформално окупљених око Пере Симића и сличних ликова који покушавају да униште сваки облик слободног размишљања у Срни и уопште контролишу јавно мњење.

Република Српска 15.02.2016 | 22:46
Побуна: Радници негодују, уредништво смирује ситуацију

Иако се то свуда и увијек у историји показало као узалудан посао, од тога, нажалост, не одустају главни и одговорни уредник Милица Џепина, њена замјеница Татјана Парађина, њихов помоћник Саша Крсман, уредник специјалног сервиса Ненад Тадић. Уништавају и посљедњи грам кредибилитета Агенције непознавањем и непоштовањем основних норми новинарског посла, а тиме и Републике Српске и народа коме треба да служе.

Умјесто јавности, служе малој групи људи, која их је ту довела да извршавају задатке, а не да буду новинари, заклањајући се иза „слободе говора“.

Више и не крију да им је до професије стало колико до лањског снијега, па се и поносе тиме што их називају „булументом“, „дном дна“ и како све не само да би у својим искомплексираним очима били што већи и да би се додворили налогодавцима, показујући да се без њих не може.

Не само да објављују сваку „бљувотину“ коју смисле њихови патрони, него се и утркују да им буду на корист и да искажу лојалност и сервилност и када се то од њих не тражи. И не помишљају да су такви као што су они и њихови налогодаци затрпали ђубриште историје, посебно на овим просторима.

Формални директор Срне то све мирно посматра, чекајући, како сматра, заслужену пензију, не мијешајући се пуно у свој посао, осим када банда киднапера од њега нешто захтијева.

„Уредници“ средњег нивоа су посебна прича. Они сматрају да само треба да изврше налоге и да се то њих све не дотиче. Не би они да се замјере, они само раде свој посао. Тако је наређено „одозго“, они ту немају никакву одговорност. И, процјењују, кад све прође, брзо ће се заборавити шта су радили.

Новинари и остали радници гунђају, али „не би да се стресирају“, „шта они ту могу“, о свему „неко други одлучује“. Страх од губитка посла преовладава, не треба се „замјерати лудацима“, боље им је ићи низ длаку. Надају се хапшењима крупних риба па да крене лавина. Њих, размишљају, ионако нико неће дирати. И тако до унедоглед, док све не прође. Само, када прође да ли ће имати шта бранити, да ли ће иза Пере Симића и његове камариле ишта остати?

Углавном, будите увјерени да у Срни још постоји језгро људи који би да раде по новинарским узусима и у интересу јавности. Они који се лажно представљају као читава Срна једном ће проћи, оних који се плаше своје сјенке и који чекају да неко други за њих нешто одради увијек ће бити свуда па и у Срни. И изаћи ћемо једном из таме у коју смо гурнути. Ко год може у томе да нам помогне добро је дошао. За почетак да киднапере и њихове помагаче пошаљемо гдје им је мјесто. А онда уз Божију помоћ да правимо Срну на понос нас и Републике Српске,

Новинари Срне

Одговор уредништва СРНЕ

Будући да сте на својим порталима објавили наводно писмо "групе новинара агенција Срна из Бањалуке ", тражим од вас да, у складу с професионалним стандардима, објавите да је информација лажна и не представља став новинара Срне из Бањалуке, што су и сами потврдили дописом уређивачком колегију Срне.

Писмо које сте објавили представља грубу манипулацију и злоупотребу слободе медија и изношења ставова, а његов аутор се очито налази ван Срне и има неке, само њему знане нечасне мотиве за објављивање оваквих лажи.

Несхватљиво је да угледни магазин попут "Слободне Босне" и популарни портал "Истинито" свјесно учествују у оваквом обмањивању јавности, због чега желим да вјерујем да сте, као и Срна, жртва манипулације нама за сада непознатог аутора који се, као и све нечасне снаге, скрива у најтамнијим ћошковима интернетске анонимности.

Новинска агенција Републике Српске "СРНА" наставиће професионално и одговорно да обавља свој посао, сарађујући са свима којима је опредјељење објективно информисање јавности.

Одговор уредниства СРНЕ

(БН ТВ)

Коментари / 39

Оставите коментар
Name

Да ти брат казе

15.02.2016 14:39

Како Срна јавља-распадате се...мрлине СНСД -овске.Сљам најгори.Како це вас народ гањати.Вас и оне мамлазе са РТРС.-а.Оно сто је било са Слобиним РТС-ом није ниста.А јој...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

15.02.2016 15:07

Срна трази заститу од Оебса поводим Босицевих притисака, јавља Срна. Хахахахахаха. Па да ли су они нормални. Додиково гласило то се види са Мјесеца. Цим им то отворено казес у лице, одмах се позивају на слободу, исто као РТРС.Није слобода бити пристрасан њима висе нико нормалан не вјерује.

Name

дсс

15.02.2016 15:19

А ја цијело вријеме мислио да је Срна независна новинска агенција, а сад се испостави да је Додикова. Е,јесам био у забкуди, кад постане независна вјероватно це се звати косута.

Name

Зоран Градиска

15.02.2016 16:17

Дај да ову неписмену гамад једном скинемо с оне ствари.Све неке постењацине и објективници.А го лопов до лопова.Убисе овај јадни народ у мозак.Дај да их разбуцамо

Name

п

16.02.2016 06:52

Перо Симић на столу држи Титину и Милину слику!Једну до дгуге!Не зна ни он којем више воли и којем више титра!

Name

Саса

15.02.2016 14:40

Јел ово Мира Кусмук васкрснула?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Једно су заборавили

15.02.2016 14:42

Ако наставе с овом праксом нико озбиљан неце преузимати њихове вијести

ОДГОВОРИТЕ
Name

нина

15.02.2016 14:47

Знам уредницу Срне која на десктопу дрзи Миле Додика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наса драга

15.02.2016 14:51

Мирјана Кусмук коловодја... Туго моја...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

15.02.2016 15:07

Ниста се ту није промјенило,Срна је обаква од постанка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

15.02.2016 15:10

Нека их плаца СНСД а не народ. Исто вази и за РТРС дно од медија

ОДГОВОРИТЕ
Name

ааа

16.02.2016 05:30

А ко плаца СНСД? Да мозда паре не доносе од куце.

Name

БИРО

16.02.2016 12:30

Плацамо ми,краду нас где стигну,БАНДА,СЕФ,СПИРА,СКРБИЦ.МАЈКИЦ,КЛОСАРАЦ,И ЈОС,ПУНО.БАНДА,

Name

Радозналко

15.02.2016 15:10

Волио бих да видим овај волшебни допис уредничком колегијуму Срне, којим се новинари наводно ограђују од писма, јер знам да су листом новинари и у Бијељини и у Бањалуци одбили да га потпишу на захтјев уреднице. Дакле, новинари Срне су до сада написали два писма за јавност, а написаће и треће и стоје иза оног што су написали. Ускоро ће се видјети ко говори и објављује истину, а ко лаж!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

волим добре људе

15.02.2016 17:51

Видјецес МИЛЕ кад народ узме у руке мотке и виле

Name

зока

15.02.2016 15:12

Новинска агенција Републике Српске "СРНА" наставиће професионално и одговорно да обавља свој посао, сарађујући са свима којима је опредјељење објективно информисање јавности. ХАХАХАХАХХАХАХАХА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

15.02.2016 15:15

Почео брод да тоне. Јесте да су дуго ћутали али боље икад него никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти си...

15.02.2016 15:50

РВИ, ал' у вушагла!

Name

дивља јабука

15.02.2016 16:34

Није брод поцео да тоне него је резим готов. СИПА це их масу похапсити. По налогу Суда БиХ наравно. Новинари се сад боје да це их нова власт све отпустити, па се престројавају. А сто се нису бунили просле године? Ако је ово писмо аутентицно, и ако уредниство лазе, нека новинари изадју на улицу да показу колико их је досло памети.

Name

Дилбер

15.02.2016 15:59

Може Уредништво Срне да демантује шта год хоће, али и врапци на грани знају да је ова новинска агенција, као и РТРС, искључиво, или најблаже речено, у служби владајуће врхушке у Српској која на водеће позиције у ове двије медијске куће поставља људе који ће без поговора извршавати њихове директиве.С друге стране, новинари, као непосредни извришиоци посла, да не би добили отказ, морају најчешће мимо своје воље, принципа и новинарског кодекса да раде (пишу) онако како им шефови кажу. Познајем приличан број тих вриједних људи у Бања Луци који управо овако мисле и говоре у кругу пријатеља или колега из других редакција, али не и својим шефовима, јер зна се шта бим им се десило.Није им лако и то још за плату која је два и више пута мања од портпарола у министарствима или јавном предузећима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисљење о Дзепини

15.02.2016 16:06

Милица Дзепина је обицна необразована,покварена, подмукла и исфустрирана особа коју нико нити је хтио и узгред која је свјесна да је нико ни неце, па утјеху налази у томе да сплеткари, пријети и терорисе људе. Не инересују ме заиста ова политицка препуцавање нити ко којој политицкој опцији припада! Овим само зелим да јавно изнесем мисјење о Мици Дзепини јер јој најблизи оцито немају храбрости реци. А бас би требали да се бар мало покуса кориговати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О Дзепини одговор

23.03.2016 17:04

Слаземо се у вези с овим коментаром а вјерујем и други идентицно мисле само не зеле сада јавно да коментарису.

Name

БОРАЦ

15.02.2016 16:11

ВИ ИЗ СРНЕ,СРАМ ВАС БИЛО,ЈАВИТЕ ДА ЈЕ РОНХИЛ МИЛЕ ВАС СЕФ БИО И УЦЕСТВОВАУ У ПРОБИЈАЊУ КОРИДОРА,92,ВЕЛИКИ ЈУНАК,ХА,ХА,НЕ ИГРАЈТЕ СЕ СА БОРЦИМА,АКО ВАС ПОЦНЕМО СКИДАТ,КАКО МОЗЕТЕ ЛАГАТ,ИДИОТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијевцан

15.02.2016 17:26

Требали би се угледати на Марка Вејица Веју,момак је имао петљу и лијепо разјаснио у цему је проблем

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

16.02.2016 07:48

Јесте И притом изједнацио И новинаре осталих куца са новинарима РТРС-а. Везе с везом.

Name

посматрац

16.02.2016 13:03

ВЕЈИЦА могу вољет или не вољет али је са тако мало година радио најпрофесионалније на РТРС а све што је рекао у интервју је тако свиђало се коме или не.

Name

Ко још чита њих.вијести

15.02.2016 17:28

Ко још нормалан вјерује њиховим вијестима??Можда им је Сувара уредник

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кренуло је

15.02.2016 17:28

Па у свему овом има прилично курвалука. Да се СНСД није уздрмао , питање је да ли би се новинари СРНЕ бунили, али свакако за поздравити је да су се ипак огласили.То им спашава образ. Боље икад , него никад. Иако међу њима има голубова превртача који покушавају да се како је већ неко написао, престроје. Али тако је и у свим другим сферама. Замислите само како још увијек у јавним установама радници ћуте, док директори СНСД кадар, хараче ли хараче до посљедњег момента. Само полако и стрпљиво , кренуло је , биће сваком по заслузи. Ја вјерујем да ће многи морати да објасне сва своја срања за протеклих година деспотизма. Угледали се на "прави узор", Бају месара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крстарица

15.02.2016 17:38

Милица Дзепина правилно резонује да це после промене власти добити неко добро мјесто. Она резонује да, ако ПДП мозе послати за абасадора у Брисел (ни мање ни висе) цлана СНСД, онда и за њу има сансе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пишите ћирилицом

15.02.2016 17:48

СРНА и РТРС су показали да су чисто комунистичка и кућа ткз. црвени патриотска. То се слободно може видјети када на власти, (послијератни шест година) нису били комунисти и ратни дезертери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

15.02.2016 18:00

Не цитас сваста и миран си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оснивач

15.02.2016 18:08

СРНА-у је основала прва Влада Републике Српске и први предсједник Републике Српске с циљемистинитог извјештавања народа и друштва у којем живимо. СРНА треба да остане на тим принципима и никако другације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баш болесно

15.02.2016 18:21

Немам више воље ни минут да погледам РТРС, а то је у ствари пораз. Па зар јавни сервис да буде тако болесно обојен од СНСД-а, катастрофа. Добро, РТВ јавни сервис сваке државе је под контролом владајућег естаблишмента, али ови овдје су прешли сваку мјеру оног што зовемо нормалним.

ОДГОВОРИТЕ
Name

#

15.02.2016 20:08

Ја га нисам погледао ни минуте има 10 година. Немам појма ни ко цита вијести ни ста лазу у корист банде и бандита за оно мало помија сто им банда да сваки мјесец. Има пар година. бацио сам и телевизор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Велики

15.02.2016 22:33

Обмањују Србе. Не наседајте на провокације муслимана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тата

16.02.2016 08:45

Сине, ако се не шалиш, значи да опет ниси попио лијек...

Name

Милос

16.02.2016 06:53

Некад раније сам прочитао пола СРНЕ-е и бацио, а РТРС не постоји на мом даљинском.

ОДГОВОРИТЕ
Name

православац

16.02.2016 07:46

Ако је Срна Додикова срећа је наша да имамо БН независну и непристрасну телевизију

ОДГОВОРИТЕ
Name

неписмена незналица

16.02.2016 08:31

Многи коментари показују непознавање онога шта ради новинска агенција - преноси оно што други говоре. Толико.

ОДГОВОРИТЕ