Грушко: Нато постаје глобална пријетња

Стални представник Русије у НАТО-у Александар Грушко окарактерисао је такозвани муњевити глобални напад Алијансе, који припрема САД, као веома опасан концепт.

Свијет 15.02.2016 | 14:20
Грушко: Нато постаје глобална пријетња

Он је рекао да није само формирање противракетног штита у Европи оно што брине Русију, вец́ и оне иницијативе НАТО-а које се тичу других делова планете.

"Ми веома пажљиво проучавамо и поморске активности НАТО-а, поготову када је реч о Средоземном мору. Неопходно је истац́и и питање муњевитог глобалног напада, с обзиром на то да се ради о веома опасном концепту с тачке гледишта глобалне стратешке стабилности", упозорио је Грушко.

Систем муњевитог глобалног напада САД представља изградњу суперсоничних "преносника" који ц́е бити у могуц́ности да гађају циљеве на било којој тачки планете у року од сат времена након лансирања. Иако ти преносници нец́е моц́и да носе нуклеарне главе, главни циљеви могу бити туђа нуклеарна постројења, чиме ц́е се нарушити баланс нуклеарних снага.

Грушко се такође осврнуо и на милитаризацију космоса, истакавши да Русија улаже велики напор како до ње не би дошло.

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Хм

15.02.2016 13:33

НАТО не зна шта ће од себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОСМАТРАЧ

15.02.2016 13:48

ЗНА НАТО ШТА РАДИ? ТО ЈЕ ВОЈСКА АНТИХРИСТА!

Name

Скојевац.

15.02.2016 14:49

Не треба са њима ићи у трку у наоружавању.Ниту им ишта вјеровати.Повремено им показати зубе !

Name

ВРС РВИ

15.02.2016 15:32

НАТО је од самог настанка глобална пријетња, само сада имају проблем који се зове Русија. Њима треба сат времена а Русији 40 минута да комплетно униште читаву УСА нуклеарним пројектилима. Надајмо се да те катаклизме неће доћи. Ипак мислим да и Русија има "понешто" тамо горе...

ОДГОВОРИТЕ