НБА Ол-стар: Запад могао до 200, историја писана у Торонту!

Кошаркаши Запада победили су Исток резултатом 196:173 у Ол-стар у спектакуларној утакмици којом је стављена завеса на сјајан викенд у Торонту.

Кошарка 15.02.2016 | 12:40
НБА Ол-стар: Запад могао до 200, историја писана у Торонту!

Ол-стар утакмицу, која је први пут играна ван територије САД, између осталог је обележио легендарни играч Лос Анђелес Лејкерса Коби Брајант, коме је то била последња у каријери.

Титулу најкориснијег играча понео је плејмејкер Оклахоме Расел Вестбрук поставши први играч од Боба Петита (1958-59) којем је пошло за руком да две године узастопно понесе то признање.

У Торонту је постигнуто највише поена од када се ово такмичење организује, а утакмица је обиловала атрактивним потезима, закуцавањима и великим бројем тројки.

Брајант је постигао 10 поена, чиме је дозволио Леброну Џејмсу да га престигне на првом месту листе стрелаца на Ол-стар дуелима.

"Било је забавно. Имао сам задовољство да играм с тим момцима, смејем се и шалим са њима на клупи", рекао је Брајант који има 290 поена на мечевима свих звезда, један мање од Леброна који се зауставио на 13. Ипак, ’Црна мамба’ стигла је до 38 украдених лопти чиме је претекла ’Летеће височанство’ Мајкла Џордана.

Играч Лос Анђелес Лејкерса је учествовао на Ол-стар викендима од 1997. године, а на утакмици је дебитовао 1998. Тај дуел обележио је Мајкл Џордан, последњим мечом у дресу Чикага. Играчи обе екипе су се поздравили са Брајантом, који је напустио игру минут и шест секунди пре краја утакмице.

"Сви смо ми у једном тренутку нашег живота пожелели да будемо као Коби. Гледали смо га током одрастања и желели смо да му искажемо поштовање", казао је Двејн Вејд, док је тренер Запада Грег Попович рекао да је Брајант "дуже време икона НБА лиге".

Вестбрук је био најефикаснији са 31 поеном, 8 скокова и по 5 асистенција и украдених лопти чиме је постао једини кошаркаш у последњих 60 година за два МВП трофеја. Најбољи играч данашњице Стеф Кари додао је 26, уз 6 асистенција и 5 скокова, Ентони Дејвис стао је на 24, једним више од Кевина Дурента. Крис Пол је још једном показао да обожава играње на Ол-стару уписавши дабл-дабл – 14 поена и 16 успешних додавања.

У ’Ер Канада центру’ одигран је фантастичан меча у којем је оборено много рекорда – Запад је у трећој четвртини постигао 53 поена што је највише до сада, док је збир поена на полувремену био 182, чиме је надмашен резултат из 2014. и 2015. године.

Најбољи кошаркаши света на крају су се зауставили на 369 поена, а момци у црвеним дресовима лако су могли да броје до двеста. Ипак, осим по броју поена, поставили су рекорд од 82 убачена коша из игре, као и невероватне 31 тројке из 80 покушаја.

Део свог шоа имао је и феноменални Пол Џорџ, којем је један поен фалио да изједначи рекорд Вилта Чемберлена – играч Индијане меч је завршио 41 поеном и 5 скокова. Такође, постигао је 9 тројки из 19 покушаја што никоме до сада није пошло за руком на Ол-стару. Остали играчи нису били превише расположени – споменути Џејмс је постигао 13, Кајл Лаури је имао поен више и 10 асистенција, његов клупски саиграч Демар Дерозан је додао 18, док је Андре Драмонд очекивано уписао дабл-дабл (16п и 13ск).

Играче су пре утакмице представили некадашњи НБА кошаркаш Стив Неш, као и музичар Дрејк, док је химну Канаде певала Нели Фуртадо.

Поред многих кошаркашких легенди утакмици је присуствовао и Мајкл Џордан, којем је као председнику Шарлота прослеђена бакља, с обзиром на то да ће наредни Ол-стар бити одржан у том граду.

Претходног дана на НБА Ол Стару, титулу у најбољем шутирању тројки освојио је Клеј Томпсон, у закуцавањима титулу је одбранио Зек Лавин, док је у вештинама победио Карл-Ентони Таунс.

Коментари / 0

Оставите коментар