Маљковић: Квалификације су дио припрема за Рио!

Селекторка кошаркашица Србије Србије Марина Маљковић рекла је да ће утакмице у квалификацијама за ЕП 2017. године посредно бити део припрема за ОИ у Рију.

Кошарка 16.02.2016 | 11:40
Маљковић: Квалификације су дио припрема за Рио!

Она је додала да ће променити састав у односу на претходне мечеве.

Европске првакиње кошаркашице Србије у понедељак почињу припреме за утакмице против Украјине и Немачке, у квалификацијама за Европско првенство 2017. године у Чешкој.

"Новембар и фебруар су у потпуности различите приче, с тим да је утакмица у Украјини најтежа која нас до сада чека, а да не причам о нашој ситуацији, јер су се догодиле неке потешкоће и повреде водећих играчица", рекла је Маљковић, саопштио је Кошаркашки савез Србије.

Кошаркашице Србије се у квалификацијама такмиче у Групи Д у којој су до сада оствариле обе убедљиве победе у новембру против Немачке и Луксембурга.

Србија ће 20. фебруара играти против Украјине на гостовању, а четири дана касније у Немачкој.

Селекторка је навела да ће те утакмице посредно бити и део припрема селекције за Олимпијске игре овог лета.

"Не могу да кажем да ћу ову акцију у фебруару директно да користим у припремама за Олимпијске игре, али наравно да је тако у дугорочном смислу, јер је стварање тима и стварање игре тог тима дужи процес. Има још много времена и нових акција које очекују женску кошаркашку репрезентацију Србије, али о томе ћемо више причати на самом окупљању, око прецизнијег плана припрема. У дугорочном плану, наравно да ћу пробати неке варијанте за Игре", рекла је Маљковић.

Селекторка је најавила и другачији кадар у односу на претходне наступе репрезентације.

"Само желим да пробам све девојке које могу да играју за Србију и увек ћу се борити за то, испробаћу сваку девојку која се бави кошарком и која заслужује пажњу. Заједно са својим сарадницима, пратимо сваку играчицу. Има промена у односу на новембарски списак. Искрено очекујем да те нове девојке на списку заслужују пажњу, да заслужују да мало више размислимо о њима и надам се да ће својим играма и понашањем то и показати у наредном периоду. Радујем се новом окупљању и раду са репрезентацијом", навела је Маљковић.

Она је додала да се нада подршци навијача у Немачкој.

"Мислим да ће бити мало теже да се наши људи окупе у Немачкој, јер ћемо играти утакмицу у доста затвореном спортском центру у Васербургу, на сат времена од Минхена. Ипак, наравно да се надам да ће доћи и да ћемо имати барем половину оних који су пратили мушку репрезентацију прошлог лета и направили сјајан амбијент. Увек се потајно надам тим људима који нам иначе пружају подршку током целе године, мислим ту пре свега на људе из Србије, али и на Србе који живе у иностранству", рекла је Маљковић.

Коментари / 0

Оставите коментар