Фаворит за најбољег глумца БАФТА-е

Амерички глумац Леонардо ДиЦаприо (41) могао би понијети титулу најбољег глумца Британске академије филмске и телевизијске умјетности (БАФТА) за улогу у филму "Тхе Ревенант" (Повратник).

Свијет 14.02.2016 | 16:15
Фаворит за најбољег глумца БАФТА-е

ДиЦаприо слови за фаворита на кладионицама пред данашњу додјелу БАФТА-е у Лондону.Уз њега су, за најбољег глумца, номиновани Брyан Цранстон за "Трумбо", Еддие Редмаyне из филма "Данкиња", Матт Дамон из "Марсовца" и Мицхаел Фассбендер за улогу у драми "Стеве Јобс".

"Тхе Ревенант" је номинован и у конкуренцији режије (Алејандро Гонзалез Инарриту).Почетком године је на 73. церемонији додјеле награде Златни глобус 2016. у Лос Ангелесу филм "Тхе Ревенант" однио титулу најбољег филма гдје је освојио троструку награду и то за најбољу драму, најбољег редитеља и најбољег глумца.

Престижна награда "Златни глобус" за најбоља филмска и глумачка остварења представља својеврсни увод у највећу свјетску филмску награду Осцар.

ДиЦаприо је улогом у посљедњем филму узбуркао свјетску јавност и критичаре који већином сматрају како је заслужио титулу Оскар за најбољег глумца која ће бити додијељена у недјељу, 28. фебруара.

Извор: Н1

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

е хвала

14.02.2016 16:21

Богу да бар мало не пишете о дудуку , пишите брате шта хоћете само не гадите народу дан , па из дана у дан додијало више .

ОДГОВОРИТЕ