Између БиХ и Србије, Селимовић изабрао "Орлиће"!

Талентовани штопер француског Меца Вахид Селимовић (1997. годиште), којег стручњаци пореде са Немањом Видићем, изабрао је да наступа за репрезентацију Србије.

Фудбал 15.02.2016 | 20:40
Између БиХ и Србије, Селимовић изабрао "Орлиће"!

Директор млађих категорија у Фудбалском савезу Србије Митар Мркела потврдио је београдском "Спорту" да је Селимовић изабрао да обуче дрес "орлића" у мечевима са Бугарском, а затим и против Шпаније.

"Толико позитивних ствари нисам одавно чуо, као о Селимовићу. Игра на мјесту штопера. Искрено речено, у Селимовићу бисмо могли да добијемо много, али сачекајмо да видимо како ће то изгледати на поменутим контролним мечевима", изјавио је Мркела.

Млади дефанзивац је рођен у Луксембургу, а недавно је био на списку за окупљање У-18 селекције Босне и Херцеговине у Тренинг центру "змајева" у Зеници.

Међутим, ипак је одлучио да брани боје Србије...

"По информацијама којима располажем, дечко је сам одлучио да наступи за 'орлиће'. Вјероватно из разлога што су наше млађе репрезентативне селекције у самом врху европског и свјетског фудбала. Разговори који су обављени са његовим родитељима и са њим трајали су веома кратко. Надам се да ће се брзо уклопити и да ћемо ускоро добити играча за А тим".

Функционер ФСС је додао да би Србија могла да ријеши питање штопера на дужи временски период…

"Поред 190 центиметара красе га и невјероватне физичке предиспозиције, а игра са обје ноге му омогућава да сложене ситуације из игре рјешава без икаквих проблема", закључио је Мркела.

Селектор "орлића" Бранислав Николић, први је уочио младог фудбалера Меца, гледајући га на једном од мечева Друге лиге Француске.

"Довољно ми је било полувријеме да се увјерим у квалитете Селимовића. Дечко са таквом лакоћом игра да га је милина гледати. Убијеђен сам да смо направили пун погодак око довођења штопера у наше редове", рекао је Николић за београдски спортски лист.

Омладинци Србије се налазе у другом кругу квалификација за Европско првенство, а противници ће им бити Данска, Црна Гора и Француска. Само првопласирана екипа избориће визу за смотру најбољих селекција на „Старом континенту“.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Wиен

15.02.2016 19:46

Па то је његов избор и то треба поздравити, свако нека игра тамо гдје хоце ако вец мозе да бира.Поздрв и њему и Српским Змајевима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

15.02.2016 19:56

Свака му цаст,овде се види да је права људина!Поззз

ОДГОВОРИТЕ