Голеада Шпанаца за крај УЕФА футсал ЕУРО 2016.!

Спектакуларан меч "фурије" за потпуно заслужено злато у Београду. Ствари су враћене на своје место: Шпанија је првак Европе! Најтрофејнија европска селекција после четири године поново на трону Старог континента.

Фудбал 13.02.2016 | 23:30
Голеада Шпанаца за крај УЕФА футсал ЕУРО 2016.!

Има ли ко јачи у футсалу од репрезентације Шпаније?

У Европи нема, а видећемо може ли Бразил да заустави "фурију" на Светском првенству у Колумбији у септембру.

По седми пут у историји, Шпанија је постала првак Европе у футсалу. У финалу турнира играног у Београду, екипа Хосеа Венансија Лопеза декласирала је Русију резултатом 7:3! Већ на полувремену било је 4:1.

Ово је најубедљивија победа једне селекције у финалима европских првенстава, међутим, не и највећа победа на континенталним шампионатима. Мада, и она је у власништву Шпаније, која је 2010. у групној фази савладала Белорусију 9:1.

Без икакве дилеме, по свему приказаном од првог дана такмичења, Шпанија је заслужила овај трофеј.

Било је ово осмо финале европских првенстава за Шпанце и седма победа, док су Руси шести пут играли финале, али су остали на једној освојеној титули. Занимљиво, чак четири пута у мечу за злато савладала их је Шпанија, док су "баћушке" само једном биле успешније!

У Београд су стигли са само једним циљем - да се врате на место које им припада и у томе су успели. После четири године чекања, Шпанија је поново постала првак Еверопе и то укупно седми пут у својој истори на 10. јубиларној смотри најбољег европског футсала. Да буде још слађе за селекцију Хосеа Венасија Лопеза, у финалном окршају у Београдској арени убедљиво је савладана Русија, која је Црвену фурију пре две године елиминисала у полуфиналу и после седам година владавине скинула је са европског трона - 7:3 (4:1).

Русија без Едера Лиме, који је захваљујући црвеном картону у полуфиналу против Србије пропустио велико финале, свакако није била достојан тим екстраквалитетној и максимално уиграној Шпанији. Фурија није журила, стрпљиво је сачекала своју шансу и грешку ривала, а онда на фуриозан начин згормила затечену Зборнају.

Гол Алекса из деветог минута натерао је селекцију Сергеја Скоровича да промени систем игре и ондос према утакмици. Русија је заиграла знатно отовреније, а Шпанија лукаво вребала своју прилику. Она је коначно стигла у на старту 16. минута, а онда је за нешто више од минута Густаво три пута морао да вади лопту из своје мреже. Два пута у стрелце се уписао Пола, а једном Ривиљос.

Та четири гола за практично 17 минута била су превише чак и за селекцију квалитета Русије, иако је Ромуло пет секунди пре краја првог полувремена смањио резултат. Руси нису клонили духом ни након гола Мигелина у 31. минуту, наставили су да нападају и преко Робиња поново стигли на "минус три".

Ипак, пошто се меч ближио крају Русија је морала да се отвори, заигра са летећим голманом, што су Шпанци сурово казнили и головима Мигелина и Ривиљоса стигла до убедљивог тријумфа, који је лепим потезом само ублажио Милованов.

Русији ће ово бити пето сребрно одличје на Европским првенствима, а на шампионски трофеј чекају још од 1999. године, када су управо у Шпанији након извођења једанаестераца дошли до титуле.

Коментари / 0

Оставите коментар